Palma: Ušli smo u Evropu pre datuma
Foto: Sasa Pavlic

Dragan Marković slavi trijumf Jagodine u Kupu Srbije

Palma: Ušli smo u Evropu pre datuma

Fudbal -
Osvajači Kupa neće dobiti velike nagrade za uspeh, ali im je grad priredio proslavu

Palma dočekao prvi trofej u istoriji jagodinskog fudbala.Osvajanjem nacionalnog Kupa fudbaleri Jagodine su drugu godinu zaredom obezbedili takmičenje u Evropi, ali predsednik Skupštine opštine Dragan Marković Palma tvrdi da nagrade neće biti preterano velike, jer klub nema novca za bacanje.- Evo, već drugu godinu zaredom smo izborili učešće na međunarodnoj sceni, što znači da je Jagodina ušla u Evropu pre datuma. Nadam se da razumete na šta mislim. Najbitnije od svega je da imamo kontinuitet dobrih rezultata, jer nije važno samo učestvovati već i ostvariti zapažene uspehe - kaže Palma i dodaje:- Mi nemamo mnogo novca, pa ni nagrade neće biti preterano velike, ali nije ni sve u novcu. Juče smo u gradu organizovali koncert i veliko slavlje, budući da ovo nije samo uspeh igrača već i cele Jagodine.Predsednik kluba Goran Milanović smatra da je osvajanjem Kupa Jagodina pokazala da je decentralizacija Srbije moguća.- Posebno me raduje decentralizacija fudbala. Fudbal se u našoj zemlji deli na bogatu Vojvodinu, moćan Beograd i siromašnu Srbiju. Meni je drago što je pehar konačno stigao, kako ja to volim da kažem, „u Srbiju“ i nadam se da je ovo početak buđenja ostalih fudbalskih centara - kaže Milanović.

Palma zbog fudbalera ne mora da čeka EU
Palma zbog fudbalera ne mora da čeka EU

Na uvce... Palma slavio sa trubačima
Na uvce... Palma slavio sa trubačima

Sledeća je titulaJagodinci su umeli da proslave najveći uspeh u klupskoj istoriji. Pred nekoliko hiljada sugrađana, uz vatromet do sada neviđen u ovom gradu i bogat kulturno umetnički program, fudbaleri Jagodine obeležili su osvajanje Lav kupa Srbije. Predsednik Skupštine opštine Dragan Marković Palma je najavio nove ambicije „ćurana“.- Ovo je uspeh svih nas, a idemo zajedno do osvajanja titule šampiona - poručio je Palma uz ovacije prisutnih.

Deda Žika u Humskoj♦ Jagodince je na stadionu Partizana pratilo nekoliko hiljada navijača, a među njima i otac predsednika kluba Gorana Milanovića Živorad, koji je rođen još 1936. - Ubeđivao sam ga da ne ide na stadion, jer ima problema sa šećerom i veoma slabo vidi. Međutim, on je rekao da vidi dobro na daljinu i insistirao je da ode. On je bio naš najstariji navijač u Beogradu, a na tribinama je bila moja kompletna porodica - kaže Milanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track