IVANOVIĆ: Matić igra najbolji fudbal u karijeri!

IVANOVIĆ: Matić igra najbolji fudbal u karijeri!

Fudbal -
U ovom trenutku on možda igra najbolji fudbal u svojoj karijeri, ali se nadam da mu sve to neće pomoći da bude uspešan u finalu - rekao je Ivanović

BEOGRAD - Fudbaler Čelsija Branislav Ivanović ocenio je danas da je igrač Benfike Nemanja Matić možda igra najbolji fudbal u karijeri, ali da se nada da to neće mnogo pomoći portugalskom klubu u finalu Lige Evrope.

Fudbaleri Čelsija i Benfike sastaju se večeras u Amsterdamu u finalu Lige Evrope. Ivanović je u izjavi za zvanični sajt Čelsija rekao da je Matić veoma napredovao.

"Kada je došao u Čelsi, video sam da ima kvalitet da bude vrhunski igrač, ali mu je bilo potrebno da igra i zato je odluka da ode u Portugaliju, u jedan od najvećih timova, bila najbolja opcija za njega. U ovom trenutku on možda igra najbolji fudbal u svojoj karijeri, ali se nadam da mu sve to neće pomoći da bude uspešan u finalu", rekao je Ivanović.

Matić je došao u Čelsi 2009. godine, ali je konkurencija u timu bila velika - Frank Lampard, Mikael Esijen, Mihail Blak i Džon Obi Mikel.

Srpski reprezentativac je odigrao samo tri utakmice za taj klub.

"U Portugaliji je veoma napredovao u odbrani i po agresivnosti. Ima viziju napada. Klub ima poverenja u njega i postao je jedan od ključnih igrača. Često sam razgovarao sa njim i vrlo je srećan zbog načina na koji igra i zbog šanse koju dobija od trenera", rekao je Ivanović.

Ukoliko pobedi, Benfika će osvojiti treći trofej ove sezone, ali je Čelsiju ovo poslednja prilika da dođe do nekog trofeja.

"Biće teško igrati protiv ekipe koja je bila tako dominantna u Portugalu. Dobro su igrali u Evropi... Osvajanje trofeja je velika stvar za njih, ali mislim da je još veća za nas", rekao je srpski reprezentativac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track