Mihajlović: U Italiji je loše kao u Srbiji

Selektor reprezentacije Srbije o životu na Apeninima

Mihajlović: U Italiji je loše kao u Srbiji

Fudbal -
Rimljani po pravilu ne vole ništa da rade, što je u Milanu praktično nezamislivo

Miha nema sreće - kud god da ode, tamo počne lošije da se živi.Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović tvrdi da bi u Italiji izbio rat da svi Italijani nisu katolici. On je istakao da je zemlja u kojoj je godinama, što se kvaliteta života tiče, pala na nivo Srbije.Sve se promenilo- Italija je bila uređena zemlja kad sam došao, sada je manje-više kao Srbija. I to u svakom smislu! Oni su se spustili na naš nivo. Ovde je samo sreća to što su svi katolici, pa nema rata. Da je kao kod nas, ovde bi pre 10 godina zaratili - poručio je Mihajlović na početku našeg razgovora u Rimu.Sever-jugSelektor Srbije glavni problem vidi u velikom jazu između severa i juga Italije.- Rimljani vole da ne rade ništa. Imaju lepo vreme, stalno su na ulici. U Milanu su ljudi drugačijeg karaktera, svi su precizniji. I ovde važi - što južnije, to tužnije. Od Firence pa nadole sve je gora situacija. U Rimu je teže raditi neki posao nego na severu. Ovde je normalno da sastanak zakažeš u dva sata, a da se druga osoba pojavi sat kasnije, i niko se previše ne uzrujava zbog toga. U Milanu zakažeš sastanak u dva, čovek se pojavi deset minuta ranije.Neizbežan deo razgovora s Mihajlovićem su i fudbalske teme. Smatra da ni u čemu nije pogrešio u vezi s Ljajićem, Matićem, Ivanovićem i Kolarovim.- Bez discipline ne može da se krene. S Banetom i Kolarovim je trajalo dva-tri meseca, a kulminiralo je protiv Belgije. Sve sam im rekao u lice. Da sam popustio, onda bi svi igrači rekli: Eto ga, on priča ovamo jedno, a kad vidi da je Bane pogrešio, onda ćuti. Nema toga, za mene su svi isti. Ti kao kapiten moraš da budeš moja desna ruka na terenu!RastanakSelektor Srbije podvukao je da još ne zna koliko će imati strpljenja u vezi sa svojim statusom u reprezentaciji.- Nije to pitanje, ne treba tako da se shvata. Možda Siniša neće imati strpljenja za Srbiju. Ne molim za ugovor. Potpisao sam, odradiću. Imaće Srbija selektora posle mene, radiću i ja negde posle ovoga.

Gledao bih NoletaSelektor Srbije još ne zna da li će ugrabiti vremena da gleda Novaka Đokovića na turniru u Rimu.- Ne znam još, hteo bih da odem. Ako bude igrao danas, možda ću da dođem. Čućemo se nas dvojica, pa ću videti. Da vidim da li mogu da nabavim kartu - našalio se Miha.

Siniša uči engleskiSiniša Mihajlović se pohvalio da je već duže vreme posvećen učenju engleskog jezika.- Uvek nađeš nešto da radiš. Radiš na sebi, a ja već godinu i po dana idem svakodnevno na engleski i mogu vam reći da sam naučio taj jezik i da mi dobro ide - podvukao je.

Jedini sam imao m...Srpski selektor je istakao da je jedino on imao hrabrost da izvede smenu generacija.- Neko je morao da ima muda, pokrene nešto novo i preuzme svu odgovornost na sebe. Mogao sam i ja da izaberem sve starije igrače, odradim dve godine i gotovo, ali to nisam uradio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track