BOMBARDER: Ljajiću džaba het-trik kad ga Mihajlović neće!
Foto: Fonet

Za dres Srbije više ne pomažu ni tri komada

BOMBARDER: Ljajiću džaba het-trik kad ga Mihajlović neće!

Fudbal -
Adem Ljajić Peskari zabio tri gola, sezonu završio sa 11 golova za 1.624 minuta, procentualno uspešnije od svih „orlova“

Šta je imao da kaže na terenu, rekao je.Sa sedam pogodaka u Seriji A za prethodnih 40 dana srpski internacionalac Adem Ljajić osigurao je Fjorentini mesto u Ligi Evrope naredne sezone, ali ne može da prežali činjenicu da je „violu“ delilo šest minuta od plasmana u Ligu šampiona!Za dlaku izmakla Liga šampionaOfanzivni vezista, koga selektor „orlova“ zbog loših vokalnih sposobnosti ne želi u nacionalnom timu, spakovao je preksinoć het-trik Peskari i tako završio sezonu sa 11 postignutih golova i čak šest asistencija za ljubičaste u „kalču“ za samo 1.624 minuta provedenih na terenu. Ovakav učinak procentualno nema nijedan član Mihajlovićevih izabranika, ali tvrdoglavi selektor Srbije, iako suočen s katastrofalnom efikasnošću tokom kvalifikacija za SP, ne popušta u Ljajićevom slučaju.- Nemam razloga za slavlje! Teško mi je... kao i celoj ekipi. Zaslužili smo treće mesto i plasman u Ligi šampiona, ali Milan je bio srećniji. Ipak, imamo puno pravo da budemo ponosni na ono što smo uradili ove sezone - kaže Ljajić.Ističe mu ugovor sa FjorentinomI dok ga Miha marginalizuje, Italijani pišu hvalospeve o Ademu, kome ugovor s klubom iz Firence ističe u leto 2014. Evropski velikani počinju da se utrkuju za njegov potpis, a uprava Fjorentine i trener Montelap očajnički žele da ga zadrže do 2017. godine.- Kod kuće imam spremno penkalo za potpis novog ugovora! Što se mene tiče, ostajem u Firenci - objasnio je on.

Kuzmanović i Ćosić u najgorih 11Za razliku od Ljajića, koji je pet puta u poslednja dva meseca izabran u tim kola prvenstva Italije, srpski fudbaleri Zdravko Kuzmanović i Uroš Ćosić našli su se u najgoroj postavi poslednjeg kola Serije A.Mediji na Apeninima za katastrofu Intera od 5:2 najviše krive vezni red i golmana Handanovića, dok najveće zasluge daju srpskom defanzivcu za „petardu“ Peskare protiv Fjorentine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track