POVRATAK KUĆI: Delibašić i Aksentijević se vraćaju u Partizan?
Foto: REUTERS

Prelazni rok

POVRATAK KUĆI: Delibašić i Aksentijević se vraćaju u Partizan?

Fudbal -
Crno-beli bi mogli tokom predstojećeg prelaznog roka da se pojačaju poznatim igračima, napadačem Andrijom Delibašićem i bekom Nikolom Aksentijevićem

BEOGRAD - Najave da bi Partizan tokom letnjeg prelaznog roka mogao da ostane bez pola tima zabrinule su navijače crno-belih, ali i podstakle razmišljanja ko bi mogao da pojača redove verovatno novog-starog šampiona.

Tako se poslednjih dana po kuloarima može čuti kako će se u crno-belo jato vratiti dobro poznata lica - napadač Andrija Delibašić i bek Nikola Aksentijević.

Delibašić je u Partizanu bio od 1999. do 2004. godine, odigrao je 100 utakmica i postigao 48 pogodaka, a igrao je zajedno sa Vukom Rašovićem i Sašom Ilićem, dvojcem koji predvodi sadašnji crno-beli brod. Delibašić je nedavno izjavio da želi da završi karijeru u Humskoj.

"Voleo bih da karijeru završim u Partizanu! O tome sam pričao i kada sam pre devet godina odlazio iz Humske, a to nije bilo samo "eto tek tako da kažem nešto". Pratim i ovde koliko mogu crno-bele i vidim da im ide lepo u poslednje vreme. Osvojili su pet uzastopnih titula, a bliži se i šesta. Mnogo mi je drago zbog toga. Stvarno bih voleo jednog dana da ponovo obučem dres voljenog kluba", rekao je nedavno za Sportal crnogorski reprezentativac.

Delibašić od 2010. godine nosi dres Rajo Valjekana, na 75 utakmica je postigao 14 golova, ove godine šest pogodaka na 29 mečeva u Primeri. U kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo predvodi Crnogorce sa četiri pogotka u tri meča.

Delibašić je nedavno inicirao i da se crnogorski reprezentativci odreknu premija iz meča sa Englezima u korist pomoći maloj Tijani Ognjanović za transplataciju srca.

Čini se da je, barem u ovom trenutku, mnogo jasnija slika oko Nikole Aksentijevića. Mladi fudbaler je otišao iz Partizana i preko Kipra stigao u avgustu 2012. u Vitese. Međutim, nije odigra nijedan minut na zvaničnoj utakmici, a kako stoje stvari holandski klub ga ne želi ni u narednoj sezoni.

"Počela je priča kako je Vitese porodičan klub i kako se ne uklapam. Rekao sam da hoću da idem i onda preokret – nisu mi dali, ali me nisu licencirali za sezonu. Zato čekam kraj sezone i idem sigurno. Još ne znam gde, ali ne bih imao ništa protiv da se vratim u Partizan", izjavio je nedavno Aksentijević.

Aksentijevića je u jednoj polusezoni u Teleoptiku trenirao Vuk Rašović, pa ni sa te strane ne bi bilo većih problema.

Ipak, povratak dvojice bivših igrača Partizana zavisiće i od toga ko će napustiti Humsku ovog leta. Prema rečima predsednika kluba Dragana Đurića, Partizan neće dovoditi igrače bez potrebe, samo u slučaju da dobiju dobre ponude za aktuelne prvotimce. S obzirom da bi klub mogli da napuste napadači Lazar Marković i Marko Šćepović, kao i desni bek Aleksandar Miljković, onda šanse za povratak Delibašića i Aksentijevića i nisu male.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track