DIVLJACI: Navijači Hajduka skinuli srpsku zastavu sa zgrade opštine

Huliganski ispad

DIVLJACI: Navijači Hajduka skinuli srpsku zastavu sa zgrade opštine

Fudbal -
Torcidaši na putu ka Zagrebu svratili u Krnjak kod Karlovaca i skinuli srpsku zastavu

SPLIT - Navijači Hajduka, koji su krenuli na revanš meč finala Kupa Hrvatske u Zagreb, demolirali su zgradu opštine u mestu Krnjak kod Karlovca kako bi skinuli srpsku zastavu.

Torcidaši su zastali u mestu Krnjak, gde su u lokalnom kafiću po jeftinijim cenama konzumirali alkohol. Neko od njih je uočio na zgradi opštine koja se nalazi preko puta da, pored hrvatske, visi i zastava srpske nacionalne manjine.

Dvadesetak huligana je krenulo sa namerom da skine zastavu. Tom prilikom su fizički nasrnuli na dvojicu meštana. Torcidaši su počeli da se penju jedan na drugog kako bi dohvatili srpsku zastavu, ali kako u tome nisu uspeli, odlučili su da to učine iznutra. Razbili su stakla na zaključanim vratima, ušli u zgradu i lomili sve pred sobom. Zastavu su poneli sa sobom u kombi. Kako navode hrvatski mediji, u Krnjak je svratilo oko 50 navijača Hajduka, smeštenih u dva kombija i dva automobila.

Srpska zastava na zgradi opštine Krnjak stoji od 2004. godine i prema rečima meštana niko je do sada nije dirao.

Hajduk večeras na stadionu "Maksimir" igra revanš meč finala Kupa protiv zagrebačke Lokomotive. Splićani su u prvom meču slavili sa 2:1.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track