PETROVIĆ NAJAVIO: Na pobedu u Briselu!
Foto: Sasa Pavlic

Nema predaje

PETROVIĆ NAJAVIO: Na pobedu u Briselu!

Fudbal -
Srbija će sedmog juna gostovati u Briselu

BEOGRAD - Fudbalski reprezentativac Srbije Radosav Petrović rekao je da on i sagrači moraju da budu optimisti pred nastavak kvalifikacija za prvenstvo sveta, bez obzira što nacionalni tim ima samo teoretske šanse da se plasira na Mundijal 2014. u Brazilu.Petrović i još šestorica reprezentativaca koji su završili sezonu u svojim klubovima počeli su u Sportskom centru u Staroj Pazovi, pod komandom selektora Siniše Mihajlovića, prvi deo priprema za utakmicu protiv Belgije 7. juna."Moramo da budemo optimisti, vreme ne možemo da vratimo. Ono što možemo i moramo je da sledeće utakmice odradimo što je moguće bolje, dok matematičke šanse postoje treba da se nadamo", kazao je Petrović.Prvotimac turskog Genčlerbirligija veruje da bi eventualna pobeda nad Belgijancima vratila draž takmičenja u A kvalifikacionoj grupi."Naša obaveza je da igramo uvek najbolje što možemo, a eventualna pobeda u Briselu u određenom smislu bi vratila draž takmičenja u našoj grupi, iako su Belgija i Hrvatska stekle ogromnu prednost. Mislim, ipak, da bi trebalo da nam se vrati za promašaje protiv Belgije u Beogradu", poručio je Petrović.

Pored Petrovića, selektor Mihajlović trenutno ima na raspolaganju Zdravka Kuzmanovića (Inter), Dušana Bastu, Željka Brkića (Udineze), Ivana Radovanovića (Atalanta), Nenada Tomovića (Fiorentina) i Ljubomira Fejsu (Olimpijakos).

Fejsa takođe smatra da ne treba mnogo tražiti recept za suprostavljanje Belgiji u Briselu.

"Ako odigramo svih 90 minuta kao u prvom poluvremenu protiv Belgije u Beogradu, iz Brisela ćemo se vratiti sa tri boda, siguran sam u to. Imamo obavezu da pokažemo da vredimo i sa optimizmom ćemo putovati u Belgiju, iako priznajem da nas čeka težak posao", rekao je Fejsa.

Prva grupa reprezentativaca i tokom vikenda će trenirati u Staroj Pazovi, u ponedeljak će imati slobodan dan, a od utorka nastavljaju se pripreme uz dolazak reprezentativaca čije će klupske obaveze biti završene predstojećeg vikenda.

Utakmica A grupe kvalifikacija za prvenstvo sveta 2014. između Belgije i Srbije igra se 7. juna u Briselu od 20.45 sati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track