POGOĐEN BAKLJOM: Lekar Partizana pomogao dečaku
Foto: Sasa Pavlic

Huligani unesrećili mladi život

POGOĐEN BAKLJOM: Lekar Partizana pomogao dečaku

Fudbal -
Imao je posekotinu na čelu u visini nosa, koju je sanirao klupski doktor Ilija Rosić, rekao portparol crno-belih Dragan Velanac

Dete je povređeno, a odgovornost ne snosi niko?!Najmlađa žrtva incidenata na utakmici između Partizana i Spartaka u poslednjem kolu Jelen Superlige bio je dvanaestogodišnji dečak pogođen bakljom koju su ka tribini s navijačima crno-belih uputile pristalice Spartaka.Crno-belima žaoPrema informacijama kluba iz Humske, nesrećnog dečaka je zbrinuo lekarski tim Partizana, posle čega je on napustio stadion.- Nakon što je pogođen tupim predmetom, dečak je došao do klupe za rezerve, gde ga je zbrinuo klupski doktor Ilija Rosić. Imao je posekotinu na čelu u visini nosa, koja je sanirana. Učinili smo sve što je bilo u našoj moći da pomognemo dečaku - izjavio je portparol crno-belih Dragan Velanac i dodao:- Mnogo nam je žao zbog svega što se dogodilo, ali klub nije mogao da utiče na to.Povređeni mališan došao je na utakmicu sa ocem kako bi proslavio šampionsku titulu crno-belih, ali mu je slavlje, nažalost, preselo. Pokušali smo da saznamo ko snosi odgovornost za ovaj propust, ali komesar za bezbednost Zajednice Superlige Svetislav Radosavljević nije želeo da priča o incidentu.Nije išao u bolnicuIz Hitne pomoći i Urgentnog centra u Beogradu novinarima Kurira rečeno je da nemaju nikakvih podataka o maloletnom dečaku i da on nije dovezen na lečenje. Najmlađa osoba koja je došla u Urgentni centar je osamnaestogodišnji J. L., koji prilikom prozivanja nije bio u ambulanti.

 Prvi ukazao pomoć...Ilija Rosić
Prvi ukazao pomoć...Ilija Rosić

Stradao Milan VasićPre devet godina na Partizanovom stadionu stradao je Milan Vasić. Tadašnjeg pitomca Vojne gimnazije pogodila je policija gumenim metkom ispod severne tribine.Milanu Vasiću je gumeni metak smrskao kosti gornje vilice s leve strane lica i oštetio nerv za pokretanje ugla usana.

Ubijen Aca RadovićU oktobru 1999. godine na stadionu u Humskoj ubijen je Aleksandar Radović iz Opova signalnom raketom ispaljenom s južne tribine u 20. minutu 113. „večitog derbija“. Utakmica je nastavljena kao da se ništa nije dogodilo.Ubica i njegovi pomagači su uhvaćeni i posle dve godine osuđeni, a policija je tokom istrage privela čak 154 osobe. Napadači su kažnjeni zatvorom od osam do 23 meseca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track