Đukić potpisuje dvogodišnji ugovor sa Valensijom

Slepi miš

Đukić potpisuje dvogodišnji ugovor sa Valensijom

Fudbal -
Đukić je od 1997. i 2003. godine igrao za Valensiju, sa kojom je dva puta uzastopno igrao u finalu Lige šampiona

BEOGRAD - Španski fudbalski klub Valensija potpisaće dvogodišnji ugovor sa srpskim trenerom Miroslavom Đukićem, preneli su danas španski mediji.

Na sajtu posvećenom španskom fudbalu (football-espana.net) navodi se da je Amadeo Salvo, koji će sutra biti imenovan za predsednika Valensije, postigao dogovor sa trenerom Valjadolida Đukićem o uslovima i da će to biti saopšteno u toku nedelje, kada se formira Upravni odbor kluba.

Salvo je rekao da je Đukić bio prvi izbor za novog trenera, koji će na klupi Valensije zamentiti Ernesta Valverdea, koji napušta Mestalju nakon što klub nije uspeo da se plasira u kvalifikacije za Ligu šampiona.

"On je trener koga je (direktor fudbala) Braulio Vaskes preporučio i tu odluku ćemo podržati. Ne poznajem Đukića, ali Brauliovi razlozi su tehničke prirode. Takođe, Đukić je jedan od nas, poznaje klub i navijače. On je pobednik", rekao je Salvo.

Đukić je od 1997. i 2003. godine igrao za Valensiju, sa kojom je dva puta uzastopno igrao u finalu Lige šampiona. On je prošle nedelje obavestio upravu Valjadolida da će napustiti klub na kraju sezone, uprkos tome što mu je ostalo još godinu dana ugovora. Đukić je tokom karijere trenirao beogradski Partizan, Muskron i Erkules, a bio je i selektor mlade i A reprezentacije Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track