Valter Zenga: Zvezdo, zovi me!
Foto: AP

Bivši trener crveno-belih priznaje da razmišlja o Marakani

Valter Zenga: Zvezdo, zovi me!

Fudbal -
Novac nije problem, nije mi važan. Klub ima trenera, ali nikad ne reci nikad, kaže italijanski stručnjak u razgovoru za Kurir

Pamti Delije i njihovu strast.Valter Zenga (53) napustio je kormilo Al Nasra i odmah su počele spekulacije o njegovom povratku u Crvenu zvezdu. Italijanski fudbalski stručnjak za Kurir otkriva da mu je Zvezda i dalje u srcu, ali da ga niko od ljudi iz kluba nije zvao i pitao da li bi se vratio da radi.Jeste li i zašto napustili Al Nasr?- Gotovo je! Nisam trener Al Nasra. Napuštam Emirate, vreme je za povratak u Evropu.Znate li da su odmah po objavljivanju te vesti navijači Crvene zvezde poželeli da se vratite?- Ha, ha, ha... I ja njih nosim u srcu. Kakvu strast Delije imaju. To nigde u svetu nisam video. Pamtim dane u Srbiji i duplu krunu sa Zvezdom!Zašto ste napustili Emirate?- Novac nije bio problem. Niti mi je sada toliko važan. Jednostavno, nisam bio srećan, a izostala je i titula. Naredni klub neću birati zbog visine ugovora. Važno mi je da budem zadovoljan.Ima li onda šanse da se vratite u Zvezdu?- Ne znam! Uvek me preplave divna osećanja kad čujem za Zvezdu. Stvarno sam bio srećan u Beogradu. Što se tiče povratka, niko od čelnika kluba me nije zvao. Koliko znam, imaju trenera. Ali nikad ne reci nikad!Znate li da je klub u finansijskim problemima i da šest godina nije osvojio titulu?- Pratim Crvenu zvezdu. Gledao sam i neke utakmice. Priznajem, imao sam mnogo kvalitetniju ekipu od ove sadašnje. Bili su to sjajni fudbaleri i odlični ljudi. Milina je bila raditi sa Žigićem, Kovačevićem, Jankovićem, Bastom, Lukovićem...Kajete li se što ste u leto 2006. napustili Zvezdu?- Uh... Sa ove distance mogu reći da sam pogrešio. Povukao me je novac. Sada tako ne razmišljam.Šta može da se očekuje od vas?- ... Vidimo se, brate - uzviknuo je na srpskom Valter Zenga, smejući se, na kraju intervjua za Kurir.

S njima je Zvezda poslednji put bila prvak... Zenga i Stojković
S njima je Zvezda poslednji put bila prvak... Zenga i Stojković

Voleo bih da vidim PiksijaKako pamtite Dragana Stojkovića kao predsednika?- Bio je sjajan, idealan za mene! Odlično smo sarađivali, o svemu smo mogli da se dogovorimo. Jedino mi je zamerao što sam po svlačionici lomio table kad me igrači nisu slušali (smeh). Voleo bih da ga vidim, vidim da se snašao u Japanu.

Mudrinić je bio najboljiBivši predsednik Crvene zvezde Dragan Stojković otkrio je jednom prilikom da mu niste dozvolili da proda iskusnog Vladimira Mudrinića. Zašto?- (smeh) Istina! Mudrinić nije bio starter, ali bio je ključni igrač za mene. Bio je moja podrška na terenu i u svlačionici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track