NAMET: Zvezda mora hitno da plati 2,5 miliona evra menadžeru Ćalasanu
Foto: Reuters

Problemi

NAMET: Zvezda mora hitno da plati 2,5 miliona evra menadžeru Ćalasanu

Fudbal -
želim da naglasim da sam Crvenoj zvezdi uneo u kasu deset miliona evra. Učestvovao sam u transferima Žigića, Kovačevića i Stojkovića... ., kaže poznati menadžer

Sportski sud presudio je da fudbalski klub Crvena zvezda mora da isplati dva i po miliona evra menadžeru Milanu Ćalasanu, pišu Naše novine! Spor dve strane vuče korene iz 2007. godine, kada je Nikola Žigić prodat Rasingu iz Santandera za 5,8 miliona evra, a crveno-beli, iako su se ugovorom na to obavezali, nikada Ćalasanu nisu isplatili procenat od transferaMenadžer je, kada je Žigić potpisivao za Zvezdu, sklopio "dil" s crveno-belima, tačnije tadašnjim (i sadašnjim) predsednikom Draganom Džajićem da od eventualnog sledećeg transfera novac podele (klub i Ćalasan) na ravne časti. Od toga je čovek koji vodi računa o karijeri visokog napadača video vrlo malo, tačnije ostao je dug od 2,5 miliona evra.

"Tačno je da sam dobio spor sa Crvenom zvezdom pred Sportskim sudom u Lozani. Presuda je izrečena pre više meseci. U ovom trenutku mi duguju 2,5 miliona evra. Mali deo od transfera Žigića dobio sam samo u vreme predsednikovanja Dragana Stojkovića. S ostalim čelnicima Spasojevićem, Dan Tanom i Vladanom Lukićem sam stalno pričao i opominjao ih, ali oni su samo obećavali", poručuje Ćalasan

On dodaje da nikada ne bi odlučio da presavije tabak i tuži klub za koji je igrao da su bivši predsednici pokazali malo više poštovanja prema njemu. Zbog toga je, kaže, izgubio strpljenje, ali tvrdi da nije želeo da diže prašinu u trenucima kada su aktuelni vlastodršci u Ljutice Bogdana činili napore kako bi obezbedili novac za evropsku licencu.

"Najgora stvar od svega je što je Crvenoj zvezdi posle presude u Lozani aktivirana godišnja kamata od pet odsto. Na sumu od 2,5 miliona evra to uopšte nije malo. Hteo bih da naglasim da ne želim da se džukački ponašam prema klubu za koji sam igrao. Međutim, predsednici Crvene zvezde moraju ozbiljno da shvate svoje obaveze, tačnije dugove. Sami su pristali da dođu na čelo kluba koji je u problemima. Slušajte, najviše me je zabolelo što su njihovi advokati na sudu u Lozani jedino pokušavali da kupe vreme, da samo prolongiraju odluku. Nisu pokazivali volju da se dogovorimo."

Poznati menadžer je još pre dve godine pokušao da se dogovori s bivšim predsednikom crveno-belih Vladanom Lukićem, pa je posetio ekspediciju crveno-belih pre meča s Renom u okviru kvalifikacija za Ligu Evrope.

"Bilo je nekih razgovora, ali ponavljam, dobio sam samo mali deo novca koji mi pripada. Nadam se da me razumete. A Zvezda je dobro naplatila od Žigićevih transfera. Kada je prešao u Valensiju za 18 miliona evra, dobili su obećanih 15 odsto. Ne bih da zvuči kako pretim, ali o ovome sam obavestio i predsednika FIFA Sepa Blatera. Bilo bi zaista loše da oni preko našeg saveza reaguju i kazne Crvenu zvezdu. Takođe, želim da naglasim da sam Crvenoj zvezdi uneo u kasu deset miliona evra. Učestvovao sam u transferima Žigića, Kovačevića i Stojkovića... Šta je posle Piksi radio s tim parama, e to stvarno ne znam."

Ćalasan je o svemu obavestio i predsednika FSS-a Tomislava Karadžića.

"Videli smo se u Londonu. Kasnije sam mu poslao kompletnu dokumentaciju. Zna i on da je to veliki problem", zaključio je Ćalasan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track