SVETSKI A NAŠ: Kineski predsednik hvalio Boru Milutinovića

Ostao u lepom sećanju

SVETSKI A NAŠ: Kineski predsednik hvalio Boru Milutinovića

Fudbal -
Srpski stručnjak, koji je sa pet različitih reprezentacija učestvovao na Svetskom prvenstvu, ostao u lepom sećanju prvom čoveku Kine

MEKSIKO SITI - Predsednik Kine Sju Đinping tokom posete Meksiku pričao je hvalospeve o srpskom fudbalskom stručnjaku Bori Milutinoviću!

Prvi čovek Kine je pred poslanicima u meksičkom Senatu javno nahvalio Milutinovića, koji je svojevremeno bio selektor i Meksika i Kine.

"Fudbal je moja strast. Kineska reprezentacija uvek daje sve od sebe, ali samo jednom je imala šansu da se pokaže na Svetskom prvenstvu. Trener koji ju je tamo odveo je isti onaj koji je vodio i vašu selekciju, Bora Milutinović", rekao je Sji Đinping.

Sam Milutinović bio je prilično iznenađen kada je čuo da ga je pohvalio predsednik Kine.

"Probudio sam se i video imejl od prijatelja koji mi je javio da je predsednik Kine upamtio naš uspeh i plasman na Mondijal 2002. godine. Prošlo je više od deset godina od tad i stvarno ne mogu da verujem da se to pamti. Bio sam uzbuđen", rekao je Milutinović.

Srpski trener je jedinstven u svetu, pošto je sa pet različitih selekcija učestvovao na Mundijalima. Sa Meksikom je učestvovao 1986., Kostariku je odveo 1990., SAD četiri godine kasnije, Nigeriju 1998. i Kinu 2002. godine. Trenutno radi u Kataru kao savetnik države u pripremi Mundijala 2022. godine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track