ČOVIĆ: Ideja nestanka Zvezde ravna je ideji nestanka Srbije
Foto: Saša Pavlić

Nije sve tako crno

ČOVIĆ: Ideja nestanka Zvezde ravna je ideji nestanka Srbije

Fudbal -
Država ostaje da živi, i Zvezda će živeti - rekao je Čović

Potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović rekao je danas da taj fudbalski klub ne krije svoje probleme, kao i da je najveći kapital u mladim igračima i da se više ne sme zaboraviti ni na jednog.

"Ideja raspada Crvene zvezde je ravna varijanti nestanka Srbije. Država ostaje da živi, i Zvezda će živeti. Posle kiše uvek dođe sunce. Imamo probleme i ne krijemo ih. Niko normalan nema pravo da se raduje Zvezdinoj krizi. Taj brod ako se prevrne, prevrnuće se i srpski fudbal", rekao je Čović novinarima na stadionu Zvezde.

On je istakao da je Zvezdin najveći kapital u igračima i da ona mora da se okrene svojoj deci.

"Zvezda mora da se okrene svojim proizvodima, svojoj deci. Razumem da je Zvezda u velikoj krizi, ali njen najveći kapital je u igračima. U tom delu držimo veoma jasan i čvrst kurs i ne smemo zaboraviti ni na jednog jedinog", rekao je Čović.

Čović je naveo da Zvezda ne sme da se odrekne nekog igrača i da ga pusti, a da ga potom kupi za veliki novac. Zvezda nema trenera od odlaska Rikarda Sa Pintua, a Čović je rekao da će javnost o novom čoveku na tom mestu biti obaveštena kada se nađe rešenje.

On je dodao i da postoji interesovanje za Zvezdine igrače i da se oko prodaju moraju usaglasiti finansijski i sportski deo uprave tog kluba.

"Ima interesovanja, videćemo kako ćemo proći što se tiče transfera. Tu je finansijski deo koji mora da se podredi mišljenju sportskog dela. Ne možemo da uđemo u transfer igrača koji je potreban. Sportski deo je taj koji na neki način donosi konačnu odluku, ali analiziramo zajedno. Odluka mora da ima sve dimenzije", rekao je potpredsednik Zvezde.

http://www.youtube.com/watch?v=GEb8iuWNoj0

Čović je rekao da je situacija u klubu složena jer svakog dana "može da se doživi neko neprijatno rešenje". On je dodao da misli da će kontrola Evropske fudbalske unije (Uefa) 30. jula biti bezbolna za Zvezdu. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije uvela je Zvezdi zabranu registrovanja novih igrača, a Čović je kazao da će klub to vrlo brzo rešiti.

"Razumem da Disciplinska komisija radi po službenoj dužnosti, ali bi bilo dobro da svi smire strasti kada je Zvezda u pitanju, nemamo mi tu nekih problema", kazao je Čović.

On je naveo da Zvezda skladno primenjuje sporazume sa Radom, Spartakom, Slobodom i Jagodinom. Što se tiče slučaja Aleksandra Pantića, koji je podneo zahtev Arbitražnoj komisiji FSS-a za raskid ugovora, Čović je rekao da njegov slučaj podrazumeva transfer i da bi klub njegovom prodajom bio "na nuli", ali da više ide ka minusu nego ka plusu.

Kada je u pitanju Srđan Mijailović, koji je takođe podneo zahtev za raskid ugovora, Čović je kazao da je on i dalje interesantan sportskom delu.

"Biti u Zvezdi je čast, kada je u krizi to je pokazatelj velike lojalnosti. Nije svejedno kada kao igrač idete iz Zvezde ili nekog drugog kluba. Vaša vrednost ide puta pet. Niko zapravo nije loše prošao, ni oni kojima se dugovalo", kazao je Čović.

Čović je rekao da je Zvezda u petak isplatila naknade pojedinačno od dve do deset hiljada evra. On je kazao da će u ponedeljak i utorak biti regulisani svi Zvezdini dugovi i obaveze vezane za omladinski pogon, prevoz, stanove i obezbeđenje u iznosu od 14.200.000 dinara, što je obezbeđeno iz namenskih donacija.

"Dugo se to nije plaćalo, tako da nije malo. Time na nulu dovodimo obaveze prema svim mladim igračima u Zvezdi", rekao je Čović.

Kako je naveo, Zvezda je potpisala profesionalne ugovore s Milošom Stojanovićem, Markom Grujićem, Dušanin Živkovićem, Vukanom Savićevićem i Lukom Jovićem.

"Toga će biti i u narednom periodu jer moramo da napravimo osnovu, a to je omladinska škola. Imamo prostor da prikupimo dosta talentovane dece. U buduće nećemo kasniti već ćemo obaveze maksimalno korektno ispunjavati", kazao je potpredsednik Zvezde.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track