Španci rutinski protiv Nigerije, Urugvaj demolirao Tahiti

Kup Konfederacija

Španci rutinski protiv Nigerije, Urugvaj demolirao Tahiti

Fudbal -
Španija je rutinski savladala Nigeriju, dok je Urugvaj bio nemilosrdan prema nejakom Tahitiju

FORTALEZA/RESIFE - Svetski i evropski šampion u fudbalu Španija savladala je večeras u Fortalezi selekciju Nigerije sa 3:0 u poslednjem kolu B grupe Kupa Konfederacija, dok je Urugvaj potvrdio polufinale ubedljivom pobedom nad Tahitijem od 8:0.

"Crvena furija" nije blistala protiv Nigerije, ali, ruku na srce, nije ni morala pošto je rutinski stigla do nova tri boda i maksimalnog učinka u grupi.

Izabranici Visentea del Boskea poveli su u trećem minutu pogotkom Đordija Albe, a isti igrač je postavio konačan rezultat u 88. minutu. Između ta dva pogotke "udenuo" se Fernando Tores koji je protivničku mrežu zatresao u 62. minutu.

Selekcija Španije će u polufinalu, 27. juna igrati protiv Italije i to će biti repriza finala Evropskog prvenstva od prošle godine koje je "furija" rešila u skladu sa svojim nadimkom pobedom od 4:0.

Urugvaj do večeras nije bio 100 odsto siguran za plasman u polufinale, ali je sve dileme otklonio protiv nejakog Tahitija koji je na tri meča na ovom turniru primio 23 gola (8:0).

Četvorostruki strelac za Urugvajce bio je izuzetno raspoloženi Abel Ernandez u drugom, 24, 45. i 67. minutu, a dva gola dao je Luis Suares (82. i 90. minut). Po jednom su mrežu rivala zatresli Perez u 27 i Nikolas Lodeiro u 61. minutu.

Selekcija Urugvaja će u polufinalu, 26. juna, odmeriti snage sa domaćinom i prvoplasiranim timom A grupe, Brazilom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track