PRVO KOLO KVALIFIKACIJA: Vojvodina putuje na Maltu

LIGA EVROPE

PRVO KOLO KVALIFIKACIJA: Vojvodina putuje na Maltu

Fudbal -
Prva utakmica u kojoj je Vojvodina domaćin igraće se 4. jula, dok je revanš na Malti 11. jula.

BEOGRAD - Fudbaleri Vojvodine igraće protiv Hibernijansa sa Malte u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, odlučeno je danas žrebom u Nionu.

Prva utakmica u kojoj je Vojvodina domaćin igraće se 4. jula, dok je revanš na Malti 11. jula.Fudbalski klub Hibernijans je prvi klub sa Malte koji je nastupao u nekom evropskom takmičenju. Popularni "Paunovi" su 1961. godine u Kupu šampiona.

Ukoliko Novosađani eliminišu Hibernijans, u drugom kolu će se sastati sa pobednikom duela Čelik Nikšić - Honved Budimpešta. Drugo kolo je na programu 18. i 25. jula.Trener fudbalera Vojvodine Marko Nikolić rekao je da bi njegovi fudbaleri uz maksimalnu ozbiljnost i disciplinu trebalo da mogu da prođu Hibernijans. "Žreb je bio korektan za nas, dobili smo predstavnika Malte, a mogli smo neke nezgodnije ekipe. Trebalo bi da ih prođemo, ali za to postoje uslovi, kao što su puna mobilizacija svih u klubu, maksimalna ozbiljnost i disciplina svih igrača", rekao je Nikolić I dodao:

"Pripremićemo se kao da igramo sa nekom top evropskom ekipom, jer popravnog ispita nema, kao ni prava na grešku. Prava na alibi i bilo kakvu vrstu izgovora nemamo".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track