SKOLARI: Brazilski fudbaleri su kao zatvorenici!

Nije lako biti selektor

SKOLARI: Brazilski fudbaleri su kao zatvorenici!

Fudbal -
Selektor Brazila je rekao da će "karioke" da budu kao porodica

SALVADOR - Selektor Brazila Luis Felipe Skolari rekao je da se nada da će "karioke" ponovo biti kao porodica, kao i 2002, kada je sa njima osvojio titulu prvaka sveta.

"Igra kod kuće na Mundijalu 2014. biće veliki pritisak za mlade igrače. Ovo je sada drugačija situacija nego 2002, jer su svi mladi i teško ih je kontrolisati. Tu je još 500 menadžera, kao i jiš 500 ljudi uključenih u marketing", rekao je Skolari na konferenciji za novinare tokom Kupa konfederacja, na kojem se Brazil sjajnim igrama ubedljivo plasirao u polufinale.Skolari je priznao da je "strašno biti selektor Brazila, jer su fudbaleri pravi zatvorenici"."Ne možemo normalno da izlazimo, igrači su pravi zatvorenici. Ne mogu da idu na plažu, uopšte nemaju slobodu, tako da je teško voditi tim", rekao je Skolari.

Brazilski stručnjak je poznat po tome što je reprezentaciju Brazila 2002. doveo do titule, pošto je u njima probudio osećaj vere i zajedništva.

Ta grupa igrača se toliko zbližila, da je dobila nadimak "Skolarijeva porodica", a svi oni su i dan danas bliski.

"Veliki smo prijatelji i dan danas. Znamo koliko je važno zajredništvo i koliko će ono biti deo nas do kraja života", rekao je 67. godišnji Skolari.

On je dodao da se nada da će i sa ovom generacijom igrača stvoriti grupu kao 2002.

Brazil u sredu igra polufinale Kupa konfederacija protiv Urugvaja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track