POSLE PARTIZANA: I Zvezda traži hitnu pomoć države!

Zbog teške materijalne situacije

POSLE PARTIZANA: I Zvezda traži hitnu pomoć države!

Fudbal -
Neophodna nam je pomoć države makar u trenutnom, veoma teškom i bolnom periodu kroz koji prolazimo - navodi se u Džajićevom pismu

BEOGRAD - Predsednik fudbalskog kluba Crvena zvezda Dragan Džajić uputio je danas pismo ministarki omladine i sporta Alisi Marić u kojem je zatražio kratkoročnu finansijsku pomoć kako bi klub izašao iz teške materijalne situacije.

"Na putu ka ostvarenju naših dugoročnih ciljeva, neophodna nam je pomoć države makar u trenutnom, veoma teškom i bolnom periodu kroz koji prolazimo. Iz tog razloga moramo da napomenem da FK Crvena zvezda ne traži subvencije države, budžetsko finansiranje niti bilo koji sličan oblik dugoročne pomoći, a kamoli veresiju. Mi samo insistiramo na kratkoročnoj pomoći na ravnopravnoj osnovi sa ostalim klubovima, a u skladu sa našim renomeom i značajem koji imamo za srpski sport", navodi se u pismu predsednika crveno-belih Dragana DŽajić.

On je podsetio da klub prolazi kroz veoma težak period i da sadašnja situacija ugrožava postojanje sportskog kolektiva "koji je osvajanjem tutule evropskog i svetskog prvaka ostvario najveći uspeh u istoriji našeg sporta".

"Novo rukovodstvo je od svog dolaska u klub uradilo mnogo toga, u značajnoj meri smanjilo dug koji je iznosio preko 48 miliona evra, ali bez značajnije pomoći države zabrinuti smo da li će klub i dalje moći da egzistira. Jer, svakodnevno novi računi dolaze na naplatu, pa se sa velikom mukom borimo da nam račun ponovo ne bude u blokadi", naveo je prvi čovek kluba.

Džajić je istakao da je Zvezda na transparentan način javnosti predočila finansijsku situaciju u klubu.

"FK Crvena zvezda je bez svake sumnje nosilac sportskog društva Crvena zvezda, a samim tim i noseći stub celokupnog srpskog sporta. U prilog tome svedoči podatak da je FK Crvena zvezda osvojila 25 šampionskih titula i 24 puta trijumfovala u nacionalnom Kupu, uz već pomenute titule kojima može da se podiči malo koji klub u regionu - titula prvaka Evrope iz Barija i titula klupskog prvaka sveta osvojena u Tokiju", podsetili su crveno-beli.

Klub iz Ljutice Bogdana podsetio je da je sve do sada "izbegavao da traži aktivnu pomoć države u prevazilaženju problema".

"Ali, suočeni sa pozivima ostalih klubova koji su u teškoj situaciji u Srbiji osećamo slobodu da vam se obratimo kako bi zajednički prebrodili ove teške trenutke. Ministarstvo omladine i sporta su prva vrata na koja smo pokucali, a pomoć ćemo zatražiti i od ostalih državnih institucija sa jednim ciljem - da omogućimo FK Crvena zvezda da opstane", zaključuje se u saopštenju.

Pomoć države i ministarstva omladine i sporta u prevazilaženju teške situacije juče je zatražio i predsednik košarkaškog kluba Partizan Predrag Danilović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track