LOŠ START: Lokomotiva bolja od Partizana

Pripreme

LOŠ START: Lokomotiva bolja od Partizana

Fudbal -
Crno-beli su ostavili dobar utisak u duelu sa jakim protivnikom

U prvoj kontrolnoj utakmici na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Partizana su doživeli minimalan poraz u duelu sa moskovskom Lokomotivom iako po svemu prikazanom nisu zaslužili da izgube.Crno-beli su meč odigrali u sastavu Ž. Živković, Aksentijević, Ostojić, Ivanov (65' Stanković), Volkov (59' Petrović), Marković (83' Knežević), Luka (65' Brašanac), Jojić (78' A.Živković), Ilić (73' Pantić), Ninković (57' M.Šćepović), Kojić (51' S.Šćepović).Crno-beli su ostavili dobar utisak u duelu sa jakim protivnikom i prvi došli do šanse u 9. minutu, ali je Ninkovićev šut završio malo iznad prečke. Isti igrač nije bio precizan ni šest minuta kasnije, a u 26. minutu ruski tim dolazi do vođstve iz prve šanse na meču. Strelac je bio Maikon kom nije bilo teško da sa par metara udarcem glavom, posle odličnog centaršuta Samedova sa desne strane, zatrese mrežu.

Do poluvremena naš šampion je bio u prilici da izjednači 10 minuta nakon primljenog gola, ali Luka nije najbolje šutirao posle dodavanja Jojića pa je golman Lokomotive bez većih problema sačuvao mrežu.

U nastavku meča Moskovljani su imali nešto više od igre, ali iz njihove inicijative nisu prositekle šanse za gol. Vuk Rašović je polako počeo da uvodi u igru nove snage i sredinom poluvremena crno-beli su imali šanse da izjednače. U 66. minutu Stefan Šćepović je probao glavom posle kornera, ali nije bio precizan, a pet minuta kasnije još bolju priliku propušta njegov brat Marko.

Trener Partizana Vuk Rašović je posle meča rekao:

"Veoma dobra provera, gde smo imali priliku da isprobamo 18 igrača. Velikim delom meča kontrolisali smo igru, imali tri-četiri odlične šanse. S obzirom na fazu priprema u kojoj se nalazimo, veoma sam zadovoljan. Nastavljamo dalje, imamo svoj plan od kojeg nećemo odustati", rekao je Rašović.

"Veoma dobro smo trčali prvih 35 minuta, posle toga je usledio mali pad, što je i razumljivo. U drugom poluvremenu smo napadali, oni su branili rezultat. Iako nikad nije dobro kada se izgubi, rezultat nije bio u prvom planu. Mi ćemo pokušati da analiziramo neke detalje i da ih ispravimo.

"Lokosi" spadaju u red veoma čvrstih i jakih ekipa iz Rusije.

"Raduje me što smo igrali fudbal, kontrolisali kretanja, ali može to i bolje. Moramo da radimo na realizaciji, jer protiv ovakvih rivala šanse ne smeju da se propuste. Morali smo da postignemo gol ili dva. Želeli smo da nastavimo u istom ritmu, trudili se da tako bude i ja mojim igračima zaista čestitam na prikazanoj igri. Ovo je samo prva od prijateljskih utakmica, ali me veoma raduje atmosfera. Želimo da nastavimo ovako, da igramo fudbal, da kontrolišemo loptu i da budemo agresivni kada ona nije u našem posedu. Polako, moramo da idemo korak po korak ka planu koji smo zacrtali.

Nikola Ninković je igrao dosta bliže golu u odnosu na raniji period. "Razgovarali smo Nikola i ja i došli do zaključka da je to neka pozicija koja njemu najviše odgovara. Videli ste i danas, on je veoma dobro igrao, tražio prostor i stvarao im problem. Videćemo još, Ninković je polivalentan igrač, kojeg ćemo upotrebiti tamo gde najviše može da pruži.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track