Balša Butrović: Uzeće Voša kup za mog Batu
Foto: Nikola Milićević

OBEĆANJE Prvi čovek „lala“ o ambicijama u Vojvodini

Balša Butrović: Uzeće Voša kup za mog Batu

Fudbal -
Cilj Balša Butorović, novi predsednik Vojvodine i sin preminulog Bate Kankana, želi da donese u klub jedini pehar koji nedostaje Novosađanima

Nastavlja Batinim stopama!Fudbaleri Vojvodine današnjim susretom protiv Hibernijansa počinju novu takmičarsku sezonu, a ona se od prethodnih razlikuje po tome što na čelu kluba nema Ratka Butorovića. Iznenadna smrt prvog čoveka kluba uzdrmala je sve u Novom Sadu, kao i u srpskom fudbalu, ali njegov stariji sin Balša tvrdi da će klub nastaviti da korača stazom koju je utabao popularni Bata, a osnovni cilj je osvajanje nacionalnog kupa.Uvek u prva tri- Ciljevi Vojvodine su uvek najviši, želimo da budemo među prve tri ekipe u prvenstvu, ali svi znate da nikad nismo uspeli da osvojimo taj prokleti kup. Godinama unazad moj otac se sa mnom savetovao o svim važnim fudbalskim temama i znam da mu je to bila velika želja. Zato to stavljam kao prioritet - kaže Balša Butorović i nastavlja:- Svestan sam da sam malo poznat u Srbiji, ali ljudi u Novom Sadu znaju ko sam i šta sam. Na utakmice Vojvodine počeo sam da idem pre nego što je moj otac izabran za predsednika kluba i volim ovaj klub. Zato sam presrećan zbog izbora za predsednika, ali, s druge strane, nisam želeo da se to dogodi na ovaj način.Kežman mi pomažeStariji Batin sin ističe da će on i njegov najbliži saradnik Mateja Kežman pokušati da unaprede rad kluba.- Moj otac će nastaviti da živi kroz mene. Trudiću se da sprovedem u delo sve ono što je započeo. Mlad sam, ambiciozan i mislim da uz mog najbližeg saradnika Mateju Kežmana, koji je veliko svetsko ime, mogu da unapredim klub - kaže Balša Butorović.

Ratko Butorović
Ratko Butorović

Nije dočekao unučićeBalša kaže da je Batu dugo savetovao da ide kod lekara, ali da on to nije hteo da učini.- Predlagao sam mu da ide kod lekara, ali on to nije hteo, možda se plašio šta će mu reći. Govorio je: „Vaša generacija ne može da shvati kako smo mi živeli. Vi imate sve, ja nisam imao šta da jedem, ceo život sam se borio kao lav.“ Tako se borio do kraja života. Želja mu je bila da šeta unučiće, ali ih na kraju nije dočekao.

Bodin hotelijerMlađi Batin sin Bodin završio je fakultet u Londonu, ali neće biti uključen u rad kluba.- Nas dvojica smo različiti. Za razliku od mene, koji sam ceo život u sportu, njega to nikad mije zanimalo. Iskreno, on čak i ne zna koliko igrača se nalazi na terenu. On neće biti uključen u rad kluba, ali ako ponudi pomoć naravno da ćemo je prihvatiti, mada je Bodin više orijentisan na hotelijerstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track