E MIHO, MIHO: Nemanja Matić fudbaler godine u Portugalu

Još jedno priznanje

E MIHO, MIHO: Nemanja Matić fudbaler godine u Portugalu

Fudbal -
Srpski internacionalac dobio prestižno priznanje i još jednom potvrdio da mu je mesto u reprezentaciji Srbije

LISABON - Srpski internacionalac Nemanja Matić proglašen je za najboljeg igrača portugalskog šampionata u sezoni 2012/13.

Vezni fudbaler Benfike, koga selektor Srbije Siniša Mihajlović ne poziva u A tim, jedini je dobitnik iz redova "Orlova", dok su preostale tri nagrade otišle u ruke članovima Porta. Najbolji trener je Vitor Pereira, najbolji strelac lige Džekson Martinez, a najbolji golman je Elton.

"Osećam se veoma dobro, vrlo sam srećan. Želim da se zahvalim saigračima, treneru i celokupnom stručnom stabu. Ova nagrada nije samo moja, već i ostatka kluba. Davao sam svoj maksimum i ova nagrada rezultat je svakodnevnog rada koji sam uložio", rekao je srpski fudbaler za sajt kluba. Matiću je nagrada dodeljena sinoć na ceremoniji u Portu.

Nemanja Matić je u Benfiku došao u januaru 2011. godine kao deo transfera Davida Luiza u Čelsi.

Za najbolju selekciju Srbije debitovao 14. decembra 2008. na prijateljskom susretu protiv Poljske (0:1) u Antaliji.

U novembru 2012. pred okupljanje reprezentacije Srbije za prijateljski meč protiv Čilea, poručio da neće igrati za reprezentaciju sve dok je Siniša Mihajlović na klupi ’orlova’.

BENFIKA: Biće nemoguće zadržati Matića

Trener Benfike rekao je danas da se nada da će Nemanja Matić ostati u klubu, ali je priznao da je postoji veliko interesovanje za srpskog fudbalera i da će biti gotovo nemoguće da ga zadrže.

"Naravno da me odlazak Matića zabrinjava. Kada je došao u Portugal bio je u drugom planu u Čelsiju, ali smo znali da ima potencijal. Tokom dve godine koje su usledile radili smo sa njim i napravili smo igrača kakav je on danas, cenjen od najvećih klubova na svetu", rekao je trener Benfike Horhe Hesus.

Hesus je za televiziju Benfike kazao da neće biti lako zameniti Matića.

"Nije lako zameniti igrača sa kvalitetom koji ima Matić, ali i prošle sezone smo bili u težoj situaciji kada su nas napustili Ćavi Garsija i Vitsel... Voleo bih da ostane, ali znam da je to gotovo nemoguće obrizom kakva je potražnja za njim", rekao je Hesus.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track