KAO '90: Zvezda bolja od Grashopersa

Pripreme

KAO '90: Zvezda bolja od Grashopersa

Fudbal -
Jedini gol na meču postigao je Filip Kasalica

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su švajcarski Grashopers 1:0 u polufinalu Uren kupa.

Ovaj trijumf u Švajcarskoj probudiće lepe emocije kod starijih navijača crveno belih, jer je tim sa Marakane baš dvomečom sa "skakvcima" 1990. godine započeo put ka osvajanju evropske titule.

Jedini gol pao je u 30. minutu kada je Nikola Mijailović sa leve strane poslao precizan pas ka Filipu Kasalici, a ovaj loptu sproveo u mrežu za svoj drugi pogodak na pripremama (prvi je dao protiv Domžala).Nije bilo mnogo prilika da se rezultat promeni, iako je Grashopers još na samom početku ozbiljno zapretio, da bi kasnije Nenad Milijaš uzvratio opasnim udarcem iz prekida koji je golman Roman Burki vrhovima prstiju sproveo u korner, a Vukan Savićević u finišu meča dva puta ugrozio rivala šutevima sa ivice kaznenog prostora. Tu je i pogodak Stefana Mihajlovića posle kornera sa desne strane, ali je on poništen zbog navodnog, vrlo spornog ofsajda koji je razbesneo brojne navijače Zvezde u Grehenu.

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović bio je zadovoljan igrom i rezultatom nakon pobede nad Grashopersom.

"Naravno da sam zadovoljan i srećan zbog pobede. Ima mnogo razloga zbog kojih nam je ovaj trijumf važan, prvenstveno mislim na samopouzdanje. Videlo se tokom susreta da nam je ovaj duel došao u nezgodnom trenutku i da u pojedinim momentima nismo imali dovoljno snage da ispoštujemo sve dogovore koje smo napravili. Međutim, želja, htenje i borbenost su presudili da danas zabeležimo dobar rezultat. Nastavljamo dalje, imamo još mnogo toga da ispravimo i unapredimo kako bismo spremni dočekali početak kvalifikacija za Ligu Evrope i nacionalni šampionat", kazao je trener Beograđana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track