NOVI SELEKTOR: Bajević i Antić najbliži klupi Republike Srpske

Izbor

NOVI SELEKTOR: Bajević i Antić najbliži klupi Republike Srpske

Fudbal -
Republika Srpska uskoro bi trebala da dobije novog selektora, sa kojim bi odigrala prijateljski meč protiv Srbije

BANJALUKA - Izvršni odbor Fudablskog saveza Republike Srpske mogao bi u utorak na sednici da izabere novog selektora.

U najužen krugu kandidata su Dušan Bajević, Radovim Antić, Željko Buvač, Dragan Okuka, Vladimir Petković i Savo Milošević. Jedino što je sigurno jeste da je dosadašnjem selektoru Borčetu Sredojeviću istekao mandat.

"Naša želja, ali i fudbalske javnosti u Republici Srpskoj je da to bude neko planetarno poznato ime koje vuče korene iz Republike Srpske. Ima mnogo takvih i stručnjaka i fudbalera jer područje naše republike je izuzetno bogato fudbalskim resursima", rekao je generalni sekretar FS RS Rodoljub Petović.

Javnost je odavno istakla svoje kandidate, a trenutno se kao najveći favorit kotira Dušan Bajević. "Princ sa Neretve" se trenutno nalazi u Grčkoj i bez angažmana je. Svojevremeno je bio član tima ambasadora BiH fudbala za vreme vladavine Komiteta za normalizaciju FS BiH i dobro je upućen u situaciju.

Pored Bajevića, spominju se imena Radomira Antića, bivšeg selektora Srbije. Aktuelni trener kineskog Šandonga vuče korene sa Grmeča. Upravo je angažman u dalekoj Kini najveća prepreka.

U užem krugu favorita je i Željko Buvač, bivši igrač Rudara iz Prijedora i Borca iz Banjaluke, a sadašnji pomoćnik Jirgena Klopa u Borusiji iz Dortmunda.

Pominju se i imena Sava Miloševića, Dragana Okuke, Vladimira Petkovića, Nebojše Gudelja. U slučaju da treneri sa inostranim angažmanom ne mogu da se prihvate novog izazova, uloga selektora verovatno će biti poverena domaćim snagama. Najozbiljniji kandidati su Darko Nestorović, Vladimir Gaćinović, Vlado Čapljić...

Republika Srpska je prvi prijateljski meč odigrala 1992. godine protiv tadašnje Republike Srpske Krajine (1:1), a poslednji od ukuptno 15 mečeva odigrala je 2001. godine protiv Radnika iz Bijeljine.

Jedna od prvih akcija novog selektora biće priprema prijateljskog duela sa Srbijom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track