LIGA EVROPE: Prošli Rudar iz Pljevalja i Luksenburžani

Kvalifikacije

LIGA EVROPE: Prošli Rudar iz Pljevalja i Luksenburžani

Fudbal -
jveće iznenađenje priredio je Ženes Eh iz Luksemburga koji je posle 2:0 kod kuće, prošao dalje jer je u Finskoj izgubio samo 2:1 od TPS Turkua

U utorak su odigrane tri utakmice prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a u narednu kolo prošao je Rudar iz Pljevalja, koji je bio bolji do Mike iz Jermenije zbog pobede od 1:0 u prvoj utakmici, dok je u revanšu bilo 1:1. Iznenađenje je napravio Ženes Eh koji je u dvomeču izbacio TPS Turku, a dalje je prošao i Diferdanž koji je savladao Laci iz Albanije sa 2:1 u drugom i 1:0 u prvom susretu.Crnogorski Rudar je savladao Miku sa 1:0 u prvom susretu, ali je Jermeni poveli na svom stadionu u 46. minutu preko Gazarjana. Ipak, Stojanović pet minuta pre kraja susreta šalje Pljevake u drugu rundu takmičenja. Rudar će u narednom kolu odmeriti snage sa poljskim Slaskom.

Najveće iznenađenje priredio je Ženes Eh iz Luksemburga koji je posle 2:0 kod kuće, prošao dalje jer je u Finskoj izgubio samo 2:1 od TPS Turkua. Oni će sledeće iskušenje imati protiv pobednika utakmice Airbas - Ventspils. Zanimljiva situacija je da je i drugi tim iz Luksemburga uspeo da se domogne drugog kola kvalifikacija pošto je Diferdanž u oba susreta bio bolji od albanskog Lacija (2:1 i 1:0). Utakmice kvalifkacija Lige Evrope nastavlja se u sredu kada je na programu samo jedna utakmica - Linfild - Fulafjordur (20:45).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track