OČAJ: Volkov u zaustavnom vremenu spasao čast Partizana
Foto: FK Partizan

Izbegli bruku

OČAJ: Volkov u zaustavnom vremenu spasao čast Partizana

Fudbal -
Srpski šampion odigrao sramotno loše i samo zahvaljujući slučajnom pogotku Volkova u zaustavnom vremenu nije poražen

ĐUMRI - Šestostruki uzastopni šampion Srbije u fudbalu Partizan provukao se na gostovanju Širaku u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija Lige šampiona. Golom Vladimira Volkova u zaustavnom vremenu crno-beli su izbegli poraz - 1:1 (0:0). Vodeći gol za domaćina postigao je Hakobijan u 47. minutu.

Partizan je odigrao sramotno loše u Đumri. Crno-beli su tokom svih 90 minuta bili inferiorni, a samo je odlično golman Lukač sprečio veću bruku.

Domaćin je poveo početkom drugog poluvremena. Diop je ušetao sa leve strane u šesnaesterac crno-belih, šutirao ali je Lukač odbranio. Na nesreću, lopta se odbila do Hakobijana koji je zakucao loptu u gol sa oko deset metara.

Crno-beli su gotovo slučajno stigli do izjednačenja. Volkov je u gužvi ispred šesnaesterca domaćina primio loptu iskosa sa leve strane i potom rutinski matirao domaćeg golmana.

ŠIRAK - PARTIZAN 1:1 (0:0)

Strelci: Hakobijan 47. - Volkov 90+1

Stadion: Đumri Siti. Gledalaca: 2.000 Sudija: Libor Kovačik (Češka). Početak 15 časovaŠIRAK: Haratinijan - Kadio, Kjere, Hovhanisijan, Davtijan (K) - Hakobijan, Aleksanijan, Muradijan, Diop - Barikijan, Fofana.PARTIZAN: Lukač - Aksentijević, Ostojić, Stanković, Volkov - Marković, Luka, Ilić (K), Jojić, Ninković - Kojić.TOK MEČA

2. POLUVREME

KRAJ UTAKMICE

90. minut - GOOOL!!! Volkov donosi Partizanu izjednačenje! Bek crno-belih je primio u šesnaestercu i potom rutinski matirao golmana Širaka. 87. minut - Nova šansa za Partizan posle prekida. Jojić je nabacuo loptu iz prekida, domaćin je umalo postigao autogol. Posle kornera pokušao je Brašanac, ali lopta odlazi pored gola.84. minut - Konačno šansa za Partizan, Stanković je šutirao glavom sa 5-6 metara, ali pravo u golmana Haratinijana.78. minut - Treća izmena u Širaku. Umesto Diopa u igri je Mkrčjan.68. minut - Druga izmena u domaćem timu, umesto strelca jedinog gola Hakobijana u igri je Apau.65. minut - Nova stopostotna prilika z Širak. Fofana je prošao po desnoj strani pored Stankovića, ušao u šesnaesterac i dodao loptu do Hakobijana, ali Lukač brani šut strelca jedinog gola. Golman Lukač je jedina svetla tačka u timu crno-belih.63. minut - Pogrešio je Marković na sredini terena, Širak razvio opasan kontranapad, ali je Kadio sa oko 20-tak metara veoma loše šutirao.60. minut - Izmena u domaćoj ekipi, umesto Barikijana u igri je Odiambo.53. minut - Ulazak drugog napadača Marka Šćepovića malo je otvorio Partizan, ali i dalje su crno-beli bez stopostotne šanse. U ovom minutu su probali Šćepović i Kojić, na kraju je Marković šutirao sa oko 20 metara, ali pored gola.47. minut - GOOOL!!! Širak potpuno zasluženo vodi sa 1:0, strelac je Hakobijan. Diop je prethodno šutirao, ali je njegov šut izblokira Lukač. Na žalost crno-belih lopta se odbila do Hakobijana koji neometan sa desetak metara cepa mrežu gola golmana Lukača. Partizan je kažnjen za sramotno izdanje u dosadašnjem toku meča.47. minut - Počeo je Partizan nešto ofanzivnije drugo poluvreme, Aksentijević šutira, ali neprecizno.46. minut - Trener Vuk Rašović, nezadovoljan izdanjem u prvom poluvremenu, izvršio je dvostruku izmenu. Umesto Luke i Ninkovića u igri su Brašanac i Marko Šćepović.

1. POLUVREME

45. minut - Kraj prvog poluvremena, igra Partizana za zaborav, domaćin konkretniji.44. minut - Žuti karton za Sašu Markovića zbog prekršaja sa leđa na sredini terena.43. minut - Nova šansa za Širak, Fofan je glavom neometan šutirao sa desetak metara, ali lopta odlazi pored leve stative gola Lukača.38. minut - Muradijan je prošao po levoj strani, ušao u peterac, potom zavrnuo loptu ka penaltiku, ali je odbrana Partizana ponovo intervenisala na vreme. Širak sve opasniji, Partizan bezidejan u napadu.36. minut - Luka je pokušao da ugrozi gol domaćina, ali je loše šutirao.33. minut - Neverovatna prilika za Širak. Diop i Fofan su izveli dupli pas, Diop je izašao sam ispred Lukača, čak tri puta šutirao, ali su Lukač i defanzivci crno-belih otkonili opasnost.31. minut - Muradijan šutira sa oko 12 metara iskosa sa leve strane, ali daleko od stative gola golmana Lukača.29. minut - Marković je, posle prekršaja nad Ninković, šutirao sa oko 30 metara, ali neprecizno.26. minut - Prvi udarac na gol Partizana, sa 25 metara dosta oštro, Barikijan, Lukač brani.10. minut - Tri uzastopna kornera za crno-bele, ali i dalje bez šansi za Partizan.7. minut - Korner za Partizan, Ninković izvodi, ali nema opasnosti po gol domaćina.2. minut - Prva opasnost pred golom Partizana, slobodan udarac za Širak posle prekršaja Ostojića nad Fafonom. Otklonjena opasnost.

http://www.youtube.com/watch?v=VafJro5SCqI
http://www.youtube.com/watch?v=Rk3pmZPYG4M
http://www.youtube.com/watch?v=TGVQSEOyBSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja