PREOKRET: Poraz UEFA, Fener u Ligi šampiona!

Sud odlučio

PREOKRET: Poraz UEFA, Fener u Ligi šampiona!

Fudbal -
Disciplinska komisija UEFA u junu je kaznila Fenerbahče dvogodišnjom, a Bešiktaš jednogodišnjom zabranom nastupa u svim evropskim takmičenjima zbog učestvovanja u nameštanju utakmica u sezoni 2010/2011

Turski Fenerbahče saopštio je da je Sud za sportsku arbitražu (CAS) u Lozani suspendovao dvogodišnju zabranu učešća tom fudbalskom klubu izrečenu od strane UEFA zbog navodnog nameštanja utakmica.

Predsednik najpopularnijeg kluba na Bosforu Aziz Jildirim kazao je da će se Fener ove sezone, shodno odluci CAS, ipak takmičiti u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Došlo je do veoma pozitivnog razvoja događaja i moram to da podelim sa navijačima. Hoću da se zahvalim svima koji su nas podržavali prethodne dve godine. Fenerbahče će ove sezone igrati u Ligi šampiona. Veliku zahvalnost dugujemo našem advokatskom timu", kazao je Jildirim za klupsku televiziju.

Disciplinska komisija UEFA u junu je kaznila Fenerbahče dvogodišnjom, a Bešiktaš jednogodišnjom zabranom nastupa u svim evropskim takmičenjima zbog učestvovanja u nameštanju utakmica u sezoni 2010/2011.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track