Slaviša Stojanović nikom ne duguje novac
Foto: Marina Lopičić

EPILOG Novinar ipak prvi odneo trenerov CV Vučiću i Kokezi

Slaviša Stojanović nikom ne duguje novac

Fudbal -
Mogu da potvrdim da Dejan Anđus nije lično tražio pare od trenera Crvene zvezde, tvrdi naš menadžer; Ipak ne zaslužuje proviziju

Zar je važno ko ga je doveo?Poslednjih dana Marakanu drma skandal vezan za Anđusa i Stojanovića jer je novinar u svojoj TV emisiji potvrdio potpredsedniku FK Crvena zvezda Nebojši Čoviću da je od trenera tražio procenat od 10 odsto, odnosno 12.000 evra. Odgovor na celu ujdurmu pokušao je da da menadžer Zvezdinog trenera Voja Dragović.Tok pregovora- Istina je da je Dejan Anđus nosio biografiju Slaviše Stojanovića Aleksandru Vučiću i Slaviši Kokezi. Međutim, klub Crvena zvezda nije odmah odreagovao posle toga. Kad je otišao Sa Pinto, ljudi iz Crvene zvezde pozvali su me i raspitivali se za Slavišu. Već su znali za njega jer im ga je predložio Anđus - rekao je za Kurir Vojislav Dragović i dodao:- Predložio sam im da ga upoznaju, porazgovaraju i donesu odluku koja je ključna za sezonu posle razgovora s njim. Slaviša je razgovarao sa svim potpredsednicima, predsednikom, izneo im svoj stav i ideje. Na osnovu toga su odlučili da ga angažuju. Što se tiče traženja para, Anđus je došao u hotel „M“ sa dva prijatelja koja su mu dala Slavišin CV i objašnjavao je Stojanoviću okolnosti pod kojima je doveden. Mogu da potvrdim da mu Anđus nije lično tražio novac, što je Slaviša i potvrdio na konferenciji.Vojislav Dragović smatra da je budalaština pričati o tome ko je doveo Stojanovića u Zvezdu i čije su zasluge jer niko od toga nema ništa epohalno.Prvo hteli Zengu- Sadašnje rukovodstvo zvalo me je zbog Valtera Zenge, kojeg su hteli za trenera. Pričao sam sa Zengom i on je odbio da se vrati u Zvezdu. Posle toga sam ljudima iz kluba predložio četiri imena - Anđela di Livija, Marka Delvekija, Tronda Solida i Slavišu Stojanovića. Moj fokus je i tada bio na Stojanoviću, jer je najozbiljniji i najstudiozniji od svih kandidata - tvrdi Dragović, koji je u Zvezdu pre Stojanovića doveo Zengu i Zemana.

Posrednik... Dejan Anđus
Posrednik... Dejan Anđus

Doveo sam SlavišuNovinar Dejan Anđus tvrdi da je upravo on završio transfer Slaviše Stojanovića u Zvezdu.- Pozdravljam Dragovića, ali on mora da zna da je Stojanović postao trener Zvezde zato što sam Vučiću na sastanku u Vladi, pred njegov odlazak u Brisel, objasnio ko je Slaviša i da jedino s njim možemo uzeti titulu. Vučić je prvo preferirao Ivicu Jovanovića. Jovo Trifković i Miško taksista su amateri i pravi skauti. Znaju više o fudbalu od fukare koja se uvukla u sport i politiku - rekao je Anđus.

Moja je stvar hoću li da častimTrener Crvene zvezde Slaviša Stojanović bio je centralna tema u svim slovenačkim medijima. Čak se u dnevniku državne televizije pojavila vest da duguje novac nekim ljudima iz Beograda.- Nikome ne dugujem pare! Anđus mi lično nije tražio ni dinara! To što neko želi da objasni da ima zasluge za moj dolazak u Crvenu zvezdu drugi je par rukava. Da li ću nekog zbog toga častiti pićem, ručkom ili mu uplatiti letovanje, moja je stvar - rekao je Stojanović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track