FSS uputio predloge za sistemske promene u fudbalu
Foto: Nemanja Pančic

FSS uputio predloge za sistemske promene u fudbalu

Fudbal -
Iz Fudbalskog saveza potekla ideja da se klubovi mogu transformisati u privredna društva

BEOGRAD - Fudbalski savez Srbije (FS S) uputio je danas Ministarstvu omladine i sporta predloge za sistemske promene u funkcionisanju fudbala u zemlji.

Kako se navodi u saopštenju FS S-a, generalni sekretar te organizacije Zoran Laković prezentovao je material Inicijative za sistemske promene u funkcionisanju fudbalskog sporta u Srbiji na nastavku okruglog stola "Srpski klupski sport - smernice razvoja, modeli finansiranja i perspektive".

FS S očekuje da se njegove inicijative razmotre kroz predstojeću javnu raspravu oko izmena i dopuna Zakona o sportu, kada će, kako se navodi, svi relevantni faktori u srpskom sportu imati mogućnost da se izjasne po tim pitanjima.

Inicijativa FS S-a odnosi se na omogućavanje transformacije fudbalskih klubova u privredna društva, definisanje kompletne poreske politike u oblasti sporta, utvrđivanje vlasničke strukture i imovinskih prava fudbalskih klubova, kao i upravljanje njima.

FS S očekuje i ukidanje vlasništva trećih lica, odnosno menadžera i menadžerskih agencija nad budućim ekonomskim pravima igrača prilikom njihovih transfera.

Inicijativa FSS odnosi se na sledeća pitanja: 1. Omogućiti transformaciju fudbalskih klubova u privredna društva. 2. Definisati kompletnu poresku politiku u oblasti sporta. 3. Utvrditi vlasničku strukturu i imovinska prava fudbalskih klubova, kao i upravljanje istim. 4. Ukinuti vlasništva trećih lica (menadžera i menadžerskih agencija) nad budućim ekonomskim pravima igrača prilikom njihovih transfera.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track