ORLIĆI: Borili smo se kao lavovi - srcem i dušom!
Foto: Tanjug)

SVEČANI DOČEK U STAROJ PAZOVI

ORLIĆI: Borili smo se kao lavovi - srcem i dušom!

Fudbal -
Hteli smo da pokažemo svima koji nisu verovali u nas da imamo karakter, srce i dušu - rekao je kapiten našeg tima

STARA PAZOVA - Kapiten omladinske reprezentacije Srbije Marko Pavlovski rekao je danas da je osvajanje titule evropskog prvaka istorijski trenutak za Srbiju.

"Osećaj i prvi utisci su neverovatni, svi momci su izginuli na terenu, ovo je istorijski momenat za naš fudbal i još nismo ni svesni uspeha koji smo napravili. Svi smo jedva čekali da dođemo na pocetak priprema za ovo prvenstvo Evrope, hteli smo da pokažemo svima koji nisu verovali u nas da imamo karakter, srce i dušu . Borili smo se kao lavovi i zasluženo došli do trofeja", rekao je Pavlovski na konferenciji za novinare u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Golman Predrag Rajković je naglasio da "niko nije očekivao da ćemo osvojiti Evropsko prvenstvo, ali smo se svi potajno nadali". "Osnovni cilj bio je plasman u polufinale, a napravili smo dva koraka više. Selektor nam je rekao da treba da igramo hladne glave, tako je i bilo. Ova ekipa ima odličnu "hemiju", svi smo dobri drugari . Ovo je veliki uspeh za sve nas, za srpski fudbal i za istoriju", poručio je Rajković.

Strelac gola u finalu Andrija Luković rekao je da su ovo najlepši dani u njegovom životu.

"Presrećan sam zbog titule, ovo je zasita veliki uspeh, ovo su bila dva moja najsrećnija dana u zivotu, prvi put je evropski pehar u Srbiji. Posle kvalifikacija su mnogi rekli da smo imali sreće, ali nije bilo tako, išli smo korak, po korak i postali prvaci Evrope. Zaslužili smo trofej", poručio je Luković.

Napadač omladinske reprezentacije Srbije Uroš Đurđević i defanzivac Miloš Veljković zakljucili su danas da je istorijska titula prvaka Evrope osvojena zahvaljujući zajedništvu i verovanju jednih u druge.

"Od prvog dana smo imali velike ambicije na ovom takmičenju, verovali smo da možemo, potajno se nadali i na kraju ostvarili cilj. Najteže nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije, a posle naravno i u finalu protiv izuzetno jakih Francuza. Pokazali smo da smo prava ekipa, držali smo se se zajedno i kada je bilo tesko i kada nam je išlo dobro", rekao je Đurđević na konferenciji za štampu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi.

Miloš Veljković je ponovio da je "tajna formula" uspeha omladinske reprezentacije u činjenici da su "disali kao jedno".

"Od početka smo verovali da možemo da napravimo veliki rezultat, disali smo kao jedno biće i na terenu i na svlačionici. Najgore nam je bilo u polufinalu protiv Portugalije kada smo gubili sa 2:1, ali smo svi verovali u pobedu i na kraju do nje došli", rekao je Veljković na svečanom dočeku u Staroj Pazovi, na kojem su bili i predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

Omladinci Srbije sinoć su ostvarili istorijski uspeh osvojivši prvu titulu šampiona Evrope. U finalnoj utakmici u Marijampolu, u Litvaniji, pobedili su odgovarajuću selekciju Francuske sa 1:0 golom Andrije Lukovića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track