SAJT UEFA: Zapamtite Rajkovića i Mitrovića

Procena

SAJT UEFA: Zapamtite Rajkovića i Mitrovića

Fudbal -
Tim novinara sajta Evropske fudbalske federacije izabrao fudbalere koji su obeležioli Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina

Tim novinara zvaničnog sajta Evropske fudbalske unije (Uefa) koji su pratili Evropsko prvenstvo za igrače do 19 godina u Litvaniji izabrao je 10 fudbalera na koje treba obratiti pažnju u budućnosti, među kojima su i reprezentativci Srbije Predrag Rajković i Aleksandar Mitrović.

"Postigao je 10 golova za svoj klub Partizan prošle sezone pre nego što je debitovao u seniorskoj reprezentaciji protiv Belgije. U Litvaniji je postigao gol u pobedi Srbije protiv Turske, pobednički gol protiv Portugala u polufinalu i namestio je gol Andriji Lukoviću u funalu", navodi se na sajtu Uefa.

Golman Predrag Rajković umnogome je pomogao Srbiji da osvoji prvenstvo Evrope, naročito odbranama u polufinalnom meču protiv Portugala. To su zapazili i izveštači Uefa.

"Vest da mu stanovnici njegove rodne Jagodine spremaju doček i pre finala nije bilo nikakvo iznenađenje nakon njegove herojske predstave u Litvaniji. Njegove odbrane penala protiv Portugala u polufinalu pomogle su Srbiji da uđe u finale i da na kraju slavi", piše na sajtu Uefa.

Među desetoricom najboljih nalaze se i Jasin Benzio i Andrijan Rabijo, fudbaleri Francuske, a, po izboru novinara sa sajta uefa.com, na spisku su i Gratas Sirgedas (Litvanija), Avto Endelaze (Gruzija), Hose Rodriges (Španija), Bernardno Silva (Portugal), Redžep Nijaz (Turska) i Lukas Voudenberg (Holandija).

Omladinska fudbalska reprezentacija Srbije postala je juče evropski prvak, pošto je u finalu takmičenja u Litvaniji pobedila Francusku sa 1:0. Pobednički gol postigao je Andrija Luković u 57. minutu meča.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track