FSS: Voždovac da zameni Hajduk u Superligi

Predlog

FSS: Voždovac da zameni Hajduk u Superligi

Fudbal -
Voždovac u prošloj sezoni 2012/13. zauzeo treće mesto na završnoj tabeli Prve lige, odmah iza klubova koji su direktno poslati superligaši - Napredak i Čukarički

Članovi Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Srbije na sednici održanoj u petak odlučili su da mesto Hajduka iz Kule u Superligi zauzme Voždovac iz Beograda.

U procesu donošenja odluke članovi ovog tela pridržavali su se svih značajnih akata i propisa i to: Propozicijama o takmičenju Super lige, Odlukama o sistemu stalnih takmičenja i Pravilnikom FSS o licenciranju. Suštinski, članovi Izvršnog odbora u procesu donošenja odluke rukovodili su se sportskim, infrastrukturnim i finansijskim kriterijumima.

Po sportskim, ispoštovana je činjenica da je Voždovac u prošloj sezoni 2012/13. zauzeo treće mesto na završnoj tabeli Prve lige, odmah iza klubova koji su direktno poslati superligaši - Napredak i Čukarički. U obzir je uzeta i činjenica da Voždovčani imaju nov i potpuno savremen stadion, kao i da klub finansijski uspešno posluje. Zbog svega pomenutog, Voždovac je dobio prednost u odnosu na ostale predloge.

Primenjeni su i kriterijumi po odlučivanju o istom pitanju iz 2011. godine. Tada je Novi Pazar, kao trećeplasirani u Prvoj ligi Srbije, zauzeo upražnjeno mesto BASK-a, koji je odustao od takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track