Terzić: Klubovi se gase, Karadžić se slika
Foto: Zorana Jeftić

Obrušio se na Toleta

Terzić: Klubovi se gase, Karadžić se slika

Fudbal -
Prilepili su se deci koja su osvojila Evropsko prvenstvo iako do pre deset dana nisu znali ime nijednog igrača, priča predsednik OFK Beograda

Zemlja prvaka gde se gase klubovi.Predsednik OFK Beograda Zvezdan Terzić tvrdi da su srpski klubovi u velikom broju u bankrotu i po tome veoma blizu da podele sudbinu kulskog Hajduka. Terzić poziva FSS da kao krovna organizacija preuzme konkretne korake za spasavanje klubova jer s postojećim Zakonom o sportu odumiranje fudbala postaje neizbežno.- Ako su dugovanja većine klubova veća nego njihov kapital, onda im se približava proglašenje bankrota. Tako kažu knjige, a šta FSS preduzima da se izađe iz ovog očajnog stanja? Ništa! Slikaju se s decom koja su osvojila Evropsko prvenstvo iako do pre deset dana nisu znali ime nijednog igrača - priča Terzić.Iz saveza su poručili da su im omogućili dobre uslove za pripreme. To je dovoljno?- Kite se tuđim rezultatima, jer su ti talenti izašli iz naših klubova. Titula je, dakle, proizvod toga što se dobro radi u OFK Beogradu, Radu, Vojvodini, Jagodini. Uprkos tome, nisu se setili da na svečanost pozovu te trenere koji su radili s decom, predsednike njihovih klubova. Pa, Marko Pavlovski je dete OFK od svoje sedme godine. S nama je prošao boginje i zauške, kod nas je bio na treningu kad su nam sekli struju, igrački je odrastao u nemogućim uslovima.Šta FSS treba da preduzme za spas srpskog klupskog fudbala?- Postojeći Zakon o sportu je uzrok trenutnog teškog stanja zato što su klubovi definisani kao udruženja građana, koja su neprofitna. U takvim okolnostima niko nema interes da ulaže u fudbal, a FSS mora da inicira razgovore s državnim organima. Neće Spartak iz Subotice da se predstavi državi kao partner u toj priči, već to mora savez.

Za uspomenu i dugo sećanje... Tomislav Karadžić i rukovodstvo FSS na dočeku omladinaca u Kući fudbala
Za uspomenu i dugo sećanje... Tomislav Karadžić i rukovodstvo FSS na dočeku omladinaca u Kući fudbala

Da se zna ko je gazdaDa li treba prodavati naše klubove za dinar?- Za dinar, nego šta! Neka se neplaćeni porezi i druge obaveze pretvore u vlasnički deo države, važno je samo da se na kraju zna ko ima pravo da upravlja klubom. Takođe, besmisleno je to da je Srbija jedina zemlja u kojoj se plaća PDV na transfer igrača. Mario Gece pređe iz Dortmunda u Bajern za 37 miliona evra i niko ne plati PDV, a OFK dovede igrača za milion dinara i mora da izdvoji 200.000 dinara na račun PDV - kaže Terzić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track