Mesi, Riberi i Ronaldo ušli u uži izbor

Mesi, Riberi i Ronaldo ušli u uži izbor

Fudbal -
Napadač Barselone Lionel Mesi, fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi i igrač Reala iz Madrida Kristijano Ronaldo u samom su vrhu po anketi među novinarima iz svih zemalja Uefe

BEOGRAD - Lionel Mesi, Frank Riberi i Kristijano Ronaldo ušli su u uži izbor za najboljeg fudbalera Evrope u sezoni 2012/13, objavila je danas Evropska fudbalska unija (Uefa).

Napadač Barselone Lionel Mesi, fudbaler Bajerna iz Minhena Frank Riberi i igrač Reala iz Madrida Kristijano Ronaldo u samom su vrhu po anketi među novinarima iz svih zemalja Uefe.

Pobednik će biti odlučen glasanjem 29. avgusta u Monaku tokom žreba za grupnu fazu Lige šampiona. Novinari će glasati putem elektorskog sistema.

Mesi je prošle sezone osvojio titulu u Španiji sa Barselonom, osvojivši svoju petu uzastopnu Zlatnu loptu koju dodeljuje Fifa, a sezonu je završio sa 46 postignutih golova.

Riberi je predvodio Bajern do titula u Bundesligi, Kupu Nemačke, kao i u pobedi u finalu Lige šampiona protiv Borusuje na Vembliju.

Ronaldo je sa 12 golova bio najbolji strelac prošlogodišnje Lige šampiona, a tokom sezone je prešao brojku od 100 utakmica u dresu Portugalije.

Pozicije od četvrtog do desetog mesta su već određene: 4. Robert Levandovski - Borusija Dortmund (80 poena) 5. Arjen Roben - Bajern Minhen (55) 6. Tomas Miler - Bajern Minhen (51) 7. Garet Bejl - Totenham (48) 8. Bastijan Švajnštajger - Bajern Minhen (34) 9. Zlatan Ibrahimović - Pari Sen Žermen (27) 10. Robin van Persi - Mančester Junajted (24)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track