Milan Vojvodić: Rado bih otišao u Italiju ili Nemačku

Intervju, vezista „orlića“ mašta o inostranstvu

Milan Vojvodić: Rado bih otišao u Italiju ili Nemačku

Fudbal -
Ne krijem da bih voleo da jednog dana zaigram u Milanu ili Dortmundu, kaže mladi reprezentativac Srbije

Lepo je biti heroj nacije!Put do fudbalskog krova Evrope mladog vezistu Milana Vojvodića (19) iz Novih Kozaraca vodio je preko rodnog sela nadomak Kikinde. Nakon stasavanja u novokozaračkoj Slobodi, OFK Kikinda i novosadskoj Vojvodini, daroviti fudbaler obreo se u subotičkom Spartaku, čiji je prvotimac.Poziv selektora Ljubinka Drulovića da brani boje otadžbine u Litvaniji, a potom i istorijski uspeh „orlića“ nisu ni za milimetar promenili ovog skromnog mladića, koji je potpuno posvećen fudbalu. U razgovoru za Kurir Vojvodić ne krije da mu je, nakon svega što se dogodilo u Litvaniji, srce veliko kao Evropa:

- Stvarno je lepo biti heroj nacije. Ipak, još uvek na trenutke nisam svestan šta smo zapravo drugovi iz reprezentacije i ja uradili za srpski fudbal. Izostao je doček na čuvenom balkonu Skupštine Beograda, ali valjda ćemo se i mi jednog dana tamo popeti. Doduše, nije loše bilo ni ludovanje s Mitrom Mirićem - kaže Vojvodić i dodaje da mu je ljubav prema „bubamari“ usadio otac, koji je takođe bio fudbaler.Šta ti je u Litvaniji bilo najteže?- To što sam zbog parnih kartona polufinalni meč s Portugalom pratio s tribina. Srce je iz grudi htelo da iskoči i dok sam s klupe pratio finalne s Francuzima. Ipak mi je bilo lakše da budem na terenu. Selektor Drulović mi je ukazao poverenje u mečevima sa selekcijama Turske i Francuske.Gde bi voleo da nastaviš karijeru?- Rado bih zaigrao u Kalču ili Bundesligi. Konkretnije, maštam da jednog dana obučem dres Milana ili Dortmunda i istrčim na teren San Sira ili Signal Iduna parka.Da li već ima ponuda?- Ima zainteresovanih, ali u ovom trenutku ne mogu ništa detaljnije da vam kažem. Zasad ostajem u Spartaku, ali nije isključeno da se bukvalno već narednih dana nešto desi.Da li ti je žao što mladi fudbaleri rano napuštaju srpsku ligu?- Sigurno da jeste. Da ne moramo da odlazimo u bogatije inostrane klubove trbuhom za kruhom, naša liga bila bi daleko jača. Surova je stvarnost da naši, ali i ostali klubovi na Balkanu žive od prodaje mladih igrača.

Zemljaci mu darovali laptopPredsednik opštine Kikinda Savo Dobranić uručio je u ponedeljak Milanu Vojvodiću laptop i izrazio nadu da darovitog fudbalera očekuje blistava karijera, poput njegovih zemljaka Mladena Krstajića i Dragana Žilića. Ni mladi fudbaler nije došao praznih ruku. Predsedniku opštine uručio je fudbalski dres sa brojem 16, u kojem je nastupao na prvenstvu Evrope u Litvaniji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track