ŠVORC: Partizan zbog eliminacije ostao bez miliona
Foto: Saša Pavlić

Srpski šampion doživeo finansijski udarac

ŠVORC: Partizan zbog eliminacije ostao bez miliona

Fudbal -
Poraz u kvalifikacijama za Ligu šampiona zadao ozbiljne probleme Partizanu

Bitka za preživljavanje!Poraz od Ludogoreca i eliminacija iz kvalifikacija za Ligu šampiona nije omeo fudbalere Partizana samo u tome da se nadmeću s najboljim evropskim ekipama, već i sprečio da se malo popuni ionako prazna klupska kasa. Sam plasman u plej-of za elitno evropsko takmičenje doneo bi im 2,1 milion evra, što je mnogo više nego što crno-beli mogu da dobiju nakon prodaje jednog od najboljih igrača Ivana Ivanova. Šta tek reći za eventualni plasman u grupnu fazu, koji donosi 8,6 miliona evra.To je veliki finansijski udarac za klub, kojem je račun već nekoliko dana blokiran, a u kojem su međuljudski odnosi ozbiljno ugroženi upravo zbog hroničnog nedostatka novca. Za to vreme marketing kluba je pogrešnom odlukom da deo novca od prodatih ulaznica s meča protiv bugarskog tima ustupi košarkaškoj sekciji izazvao gnev svih onih kojima se duguje novac, a njihov broj nije mali.Stanodavcima se ne plaća po nekoliko meseci, nekima čak i čitavu godinu, pa igrači nemaju krov nad glavom osim soba u sportskom centru u Zemunu, zaposlenima se duguju zarade, a generalni sekretar Darko Grubor je obećao da će dve plate biti isplaćene do 16. avgusta, preostale dve do sredine septembra, mada je slična obećanja davao nekoliko puta.

Svi navijači protiv ĐurićaPredsednik Partizana Dragan Đurić dugo je isticao da ga jedino zanima podrška koju dobija od najvatrenijih pristalica s južne tribine, ali je očigledno da mu je više ne pružaju. Tokom meča protiv Ludogoreca, čak i u trenucima dok su postojale realne šanse da se crno-beli plasiraju u Ligu šampiona, svih 22.000 navijača na stadionu skandiralo je „Mrzim Đuru, volim Partizan“.

Liga Šampiona 3. kolo kvalifikacija, revanš mečeviMakabi TA - Bazel 3:3 (2:3) (prvi meč0:1)Steaua - Dinamo T. 1:1 (1:0) (2:0)Maribor - Apoel 0:0 (0:0) (1:1)Skenderbeu - Karagandi 3:2 (3:1) (0:3)Fenerbahče - Salcburg 3:1 (3:1) (1:1)Partizan - Ludogorec 0:1 (0:0) (1:2)Grashopers - Lion 0:1 (0:0) (0:1)Hafnarfjordur - Austrija sinoć (0:1)Zenit - Nordsjeland sinoć (1:0)Šerif - Dinamo Z. sinoć (0:1)Metalist - PAOK sinoć (2:0)Elfsborg - Seltik sinoć (0:1)Plzen - Nome sinoć (4:0)Legija - Molde sinoć (1:1)Varegem - PSV sinoć (0:2)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track