Bokser hipnozom priprema Kristal Palas za Premijer ligu
Foto: Printskrin

Revolucionarno

Bokser hipnozom priprema Kristal Palas za Premijer ligu

Fudbal -
Kako bi se što bolje pripremili za iskušenja u najjačoj ligi na svetu povratnici u Premijer ligi angažovali bivšeg svetskog prvaka u boksu

LONDON - Bivši svetski prvak u boksu Glen Ketli uveo je revolucionarnu saradnju sa Premijerligašem Kristal Palasom. Ketli se po završetku profesionalne bokserske karijere posvetio psihologiji i specijalizovao se za hipnozu.

Upravo tom metodom priprema fudbalere kluba koji se posle osam godina vratio u društvo najboljih.

"Tokom deset godina bokserske karijere išao sam na hipnoterapiju. Nisam bio najtalentovaniji borac, ali verujem da mi je ona pomogla da dođem do vrha. Nakon što sam se pre osam godina penzionisao, krenuo sam na časove kliničke psihoterapije, hipnoze i sportske psihologije. Pre dva meseca šetao sam psa i naletio na starog prijatelja, trenera Kristal Palasa Jana Holoveja. Pozvao me je da se upoznam sa igračima. Rekao mi je da su talentovani, ali da im treba pomoć psihologa", rekao je Ketli (41).

Ketli je opisao svoje metode rada sa fudbalerima.

"Sastajem se s njima nekoliko puta sedmično. Sa svima radim jedan na jedan, a deo terapije je da ih hipnotiziram i stavim u stanje transa. To je potpuno prirodno stanje. Mogu da doprem do njihove podsvesti i govorim im o uzrocima ponašanja. Čini se da ih to opušta i mislim da im pomaže da reše mnoge psihološke probleme", rekao je Ketli.

Kristal Palas za desetak dana počinje prvenstvo, u prvom kolu na svom Selharst Parku dočekuje Totenhem i biće jasnije da li je ova revolucionarna metoda dala nekog rezultata.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track