10 ĐAVOLA I RUNI: Napadač Junajteda nije se radovao golu tima
Foto: Tviter

Hoće u Čelsi

10 ĐAVOLA I RUNI: Napadač Junajteda nije se radovao golu tima

Fudbal -
Engleski reprezentativac iskulirao radost Van Persija prilikom njegovog drugog pogotka na meču protiv Svonsija

SVONSI - Fudbaleri Mančester junajteda na ubedljiv način su započeli odbranu titule u Premijer ligi. Na gostovanju Svonsiju slavili su sa 4:1, uz dva gola Van Persija i Velbeka. Istakao se i Vejn Runi, koji je dva puta asistirao saigračima.

Međutim, engleski reprezentativac je očigledno samo telom prisutan u Junajtedu, ne i dušom. Desetka tima sa Old Traforda je jedini koji se nije radovao pogotku Van Persija za vođstvo 3:0, a fotografiju je zabeležio jedan od navijača Mančester junajteda.

Fudbalski klub Čelsi će u narednih 48 sati poslati poslednju ponudu, vrednu 40 miliona funti, za napadača Mančester junajteda Vejna Runija, preneli su danas britanski mediji.

Trener Čelsija Žoze Morinjo želi da ponudi Runiju četvorogodišnji ugovor, prema kome bi reprezentativac Engleske dobijao nedeljnu platu od 300.000 funti. Kako se navodi, Morinjov predlog podržao je vlasnik Čelsija Roman Abramovič.Iako je Runi izrazio želju da napusti Old Traford, trener i uprava Mančester junajteda u više navrata su izjavili da nemaju nameru da ga prodaju, zbog čega su odbili dve ponude londonskog kluba za napadača. Runijev ugovor sa šampionom Engleske ističe za dve godine.Dejli miror navodi da bi, ako Junajted odbije i treću ponudu, Čelsi pokušao da dovede napadača Borusije iz Dortmunda Roberta Levandovskog. Levandovskom je ostalo još godinu dana ugovora s Borusijom. Poljak je ovog leta tražio da napusti klub i pređe u Bajern iz Minhena, ali mu uprava kluba to nije dozvolila.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track