Tužilaštvo ne komentariše optužbe Karadžića i predstavnika Crvene zvedze
Foto: Kurir Sport

Tužilaštvo ne komentariše optužbe Karadžića i predstavnika Crvene zvedze

Fudbal -
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić i potpredsednik Crvene zvezde Nebojša Čović optužili su u saopštenjima jedan drugog za kriminalne radnje, ali država do sada nije reagovala tim povodom

BEOGRAD - Predstavnici tužilaštva Srbije rekli su danas da ne mogu da komentarišu međusobne optužbe predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića i potpredsednika Crvene Zvezde Nebojše Čovića, već samo predmete koji su u obradi, dok je kriminolog Zlatko Nikolić kazao da su organi zakona dužni da reaguju i na medijske napise.

Portparol tužilaštva Tomo Zorić rekao je agenciji Beta da nema ovlašćenja da komentariše optužbe iz medija i saopštenja, već samo predmete koji su u obradi. Kriminolog Nikolić je kazao da je tužilaštvo "dužno" da reaguje i po saznanju iz medija.

"Nemamo podataka koliko su tačne te optužbe, ali iz onoga što znamo, tu ima i istine i poluistine. Prema zakonu, tužilaštvo je dužno da reaguje i po saznanju iz novina... Neka onda ta gospoda rade po zakonu", rekao je Nikolić agenciji Beta.

Nikolić, koji je viši naučni saradnik u Institutu za kriminološka i sociološka istraživanja, istakao je, međutim, da je to samo manji deo problema u srpskom fudbalu.

"Glavni problem je što naši najveći klubovi nisu ničiji i što u njihovim upravnim strukturama stoji paravan političara, koje ne optužujem nizašta osim da su paravan. Treba da se pronađe ko su oni koji diriguju novcem i huliganima", rekao je Nikolić.

On je kazao da ne očekuje da će se pokrenuti istraga povodom teških optužbi Karadžića na račun funkcionera Zvezde.

"I jedan i drugi klub (Partizan) imaju u svojim redovima visoke državne funkcionere ili njihove delegirane autoritete i jasno je da neće da skaču sebi u stomak. Ali, bolje je da to urade, nego da ih na to navede neka katastrofa s huliganima", rekao je Nikolić.

"Kada se uzme u obzir situacija s huliganizmom i ovo o čemu sada pričamo, jasno je da je mračno i da je mrak", dodao je Nikolić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track