NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA: Robijaš na čelu srpskog fudbala!
Foto: Nemanja Pančić

Problematičan u mladosti

NAJSTROŽE ČUVANA TAJNA: Robijaš na čelu srpskog fudbala!

Fudbal -
Tole je robijao 1961. u crnogorskom zatvoru Spuž (tada jugoslovenskom), a razlog zbog kojeg je završio iza rešetaka je tuča

Zavoleo crno-belo u mladosti.Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić pre više od pola veka nosio je zatvorsku uniformu, nezvanično saznaje Kurir. Tole je, navodno, robijao 1961. u crnogorskom zatvoru Spuž (tada jugoslovenskom), a razlog zbog kojeg je završio iza rešetaka je tuča.Kako Kurir nezvanično saznaje, Karadžić je greh počinio u studentskim danima. On je u menzi studentskog doma ušao u sukob s kolegom. Kad je svađa prerasla u tuču, Karadžić je brutalno isprebijao studenta, koji je, navodno, ostao bez oka.Karadžić je, nezvanično saznajemo, služio kaznu zbog nanošenja teških telesnih povreda i remećenja javnog reda i mira, i prvobitno bio osuđen na godinu i po dana zatvora. Sticajem još nerazjašnjenih okolnosti, kazna mu je smanjena, pa je izašao na slobodu posle šest meseci.Kurir je tokom jučerašnjeg dana pokušao da iz prve ruke sazna nešto i dobije ekskluzivnu ispovest Tomislava Karadžića o njegovim, navodnim, zatvorskim danima, ali gazda Fudbalskog saveza Srbije uopšte se nije odazivao na naše pozive i brojne poruke.

Čović i Terzić znaju istinuDa je ova priča zaista tačna, moglo se naslutiti iz jučerašnjih saopštenja potpredsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića i prvog čoveka OFK Beograda Zvezdana Terzića. Prvi je indirektno podsetio na njegove dane u ovoj ustanovi, dok je Terzić bio konkretniji, optuživši Karadžića da je bio osuđivan.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track