USKORO DAN D: Mihajlović i Karadžić idu posle Hrvatske
Foto: Saša Pavlić

Krupne promene u fudbalu sledećeg meseca

USKORO DAN D: Mihajlović i Karadžić idu posle Hrvatske

Fudbal -
Kurir saznaje da će 6. septembra, nakon utakmice s „vatrenima“ selektor Mihajlović podneti ostavku, a potom će se povući i predsednik FSS Karadžić

Odlaze na odmor.Krupne promene očekuju srpski fudbal tokom sledećeg meseca. Kako Kurir saznaje, utakmica Srbija - Hrvatska 6. septembra na stadionu Crvene zvezde biće poslednja sa Sinišom Mihajlovićem kao selektorom „orlova“. Prvo odlazi selektorOdmah nakon Mihajlovićeve objave o povlačenju, uslediće i odlazak Tomislava Karadžića s mesta predsednika Fudbalskog saveza Srbije.Mihajlović je odlučan da ode jer je previše toga što opterećuje njegov dalji boravak na klupi nacionalnog tima. Najveći razlog su izostanak rezultata i saznanje da u očima navijača važi za najodgovornijeg što se Srbija trenutno nalazi na poziciji ispod Albanije i Zelenortskih Ostrva.Takođe, aktuelni selektor trpi sve jači pritisak svog najbližeg okruženja da u ekipu vrati Adema Ljajića i Nemanju Matića, a tako nešto bez pokajanja dvojice „disidenata“ bio bi njegov totalni poraz. Poverio se prijateljuNa odluku o odlasku uticao je i vanfudbalski događaj, kao što je skandal o aferi sa starletom, pa će se Mihajlović pridružiti grupi velikih srpskih fudbalera koji su zbog narušenog ugleda bili odbačeni od javnosti i primorani da se vrate odakle su došli.- Siniša se poverio bliskom prijatelju da mu je dosta svega i da želi da napusti kormilo reprezentacije posle meča s Hrvatskom. Najviše želi da se od klupe „orlova“ oprosti ubedljivom pobedom nad komšijama - kaže naš izvor.Zajedno s njim očekuje se da ostavku potpiše i Tomislav Karadžić. Aktuelni predsednik FSS sve se teže bori s pritiskom iz Crvene zvezde, pa će i njegova abdikacija uslediti tokom septembra.

Možda ga i isprate pobedom... Aleksandar Ignjovski i Domagoj Vida
Možda ga i isprate pobedom... Aleksandar Ignjovski i Domagoj Vida

Tole opet kod TomeTomislav Karadžić i juče je bio u zgradi Predsedništva, gde se video s predsednikom republike Tomislavom Nikolićem. Ovog puta bio je na čelu delegacije reprezentativaca Srbije, koji su osvojili Evropsko prvenstvo u Litvaniji.- Fudbal je u Srbiji uvek bio više od igre, a vi ste, draga deco, vratili veru u naš fudbal i ostvarili ono što je bilo gotovo nemoguće. Nadam se da ćete nastaviti ovakvu igru i u A timu naše reprezentacije i da ćete ove uspehe ponavljati - istakao je predsednik Srbije.

Nije Fali, već Serđo?Nikad se u istoriji srpskog fudbala rad jednog selektora nije dovodio pod lupu kompletne javnosti kao u slučaju Siniše Mihajlovića. Ostaće zapamćeno da je tokom svog mandata najviše pozivao igrače koje zastupa menadžer Fali Ramadani, ali smo na kraju u jednom saopštenju svi obavešteni da smo bili „u zabludi“ i da iza takvog izbora stoji zapravo „njegov mentor i menadžer“ Serđo Berti. Vreme će pokazati šta je istina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track