KARADŽIĆ: Intenzivno radim na svom odlasku već godinu dana

Spreman da se povuče

KARADŽIĆ: Intenzivno radim na svom odlasku već godinu dana

Fudbal -
Prvi čovek srpskog fudbala smatra da bi na funkciji predsednika trebalo da ga zameni generalni sekretar Saveza Zoran Laković

BEOGRAD - Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FS S) Tomislav Karadžić izjavio je da je spreman da se povuče, ali da bi na toj funkciji trebalo da ga zameni osoba kojoj "veruje fudbalska Srbija".

"Postoji statut, pravila, a mesto gde se o smeni predsednika razgovara jeste Skupština - najviši organ srpskog fudbala, odnosno FS S-a. Redovne sednice držimo u februaru. Ako moja opozicija misli da može da organizuje prevremenu Skupštinu, nemam ništa protiv", rekao je Karadžić.

"Pozivanje na političare me neće uplašiti. Ali to (moj naslednik) mora da bude čovek kome fudbalska Srbije veruje i koji će u dužem vremenu povesti srpski fudbal", dodao je predsednik FS S-a.

Crvena zvezda i pojedini superligaški klubovi traže Karadžićevo smenjivanje, zbog kako su naveli, njegovog lošeg rada i stanja u Savezu.

"Intenzivno radim na svom odlasku iz FS S-a već godinu dana, praktično od kada sam dobio novi mandat. Ja ga nisam tražio, možda mi nije bio potreban, ali svi regioni su me hteli, podržali su me tada čak i oni koji me danas žestoko napadaju", rekao je Karadžić.

Karadžić je potvrdio i pisanje Kurir sporta o tome zašto je 1961. godine bio u zatvoru.

"Nisu Zvezdan Terzić i Nebojša Čović sveštenici da bih se njima ispovedao. Radi se o tuči u studentskim danima, a sve ostalo je predimenzionirano. Ako im je to argument za moju lošu biografiju, neka im bude. U mom saopštenju pomenuo sam samo nešto od onoga što znam, ali pozivam državne organe da provere i navode iz mog saopštenja i njihove iz onoga što su o meni napisali", rekao je Karadžić.

On smatra da bi na funkciji predsednika trebalo da ga zameni generalni sekretar Saveza Zoran Laković, koji je rekao "da mu to ne treba".

"Kada krene Tole idem i ja", rekao je Laković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track