Milan Obradović: Nisam supermen, umem da se čuvam
Foto: Fonet

Iskusni štoper najbolji fudbaler Partizana

Milan Obradović: Nisam supermen, umem da se čuvam

Fudbal -
On kaže da nije fizički superioran u odnosu na saigrače, već samo ume da rasporedi snagu

Igra na iskustvo!Fudbaleri Partizana u ovoj sezoni su odigrali sedam zvaničnih mečeva, a Milan Obradović, bez obzira na činjenicu da na dve utakmice nije bio u sastavu srpskog šampiona, može da se pohvali epitetom najvećeg pojačanja. Svojim iskustvom i mirnoćom uliva sigurnost u poslednjoj liniji crno-belih, što je evidentno bilo i na susretu protiv Tuna. Uz to, svako ko je gledao mečeve ekipe iz Humske stekao je utisak kako je Obradović spremniji od svih igrača trenera Vuka Rašovića, a od nekih je čak i duplo stariji.- Iako imam 36 godina, osećam se sjajno, spreman sam da igram na visokom nivou, ali ne bih govorio o superiornoj fizičkoj spremi. Ne znam da li se to sa strane vidi, ali mi smo na svakoj dosadašnjoj utakmici u drugom poluvremenu dodavali gas, tako da cela ekipa ima snage. Međutim, kao što rekoh, imam dovoljno godina i iskustva da sam naučio kako da štedim snagu i da se ne trošim na nekim nepotrebnim detaljima - kaže Obradović.Crno-beli su na meču protiv Švajcaraca samo u jednom periodu igre pružili ono što se od njih očekuje, a iskusni defanzivac priznaje da očekuje da će taj interval biti sve duži.- Najiskrenije rečeno, mi još tražimo igru. I na prethodnim mečevima se dešavalo da u određenom delu meča uspemo da je pronađemo, ali je potrebno vreme da se ustalimo. Meč protiv Tuna je dobar pokazatelj i verujem da ćemo u nastavku sezone biti sve bolji - kaže Obradović.

Sledeća je specijalizacijaZa razliku od većine drugih fudbalera, Obradović tokom karijere nije zapostavio obrazovanje.- Završio sam menadžment i voleo bih da uskoro upišem specijalizaciju. Čovek mora da uči dok je živ, neophodno je konstantno usavršavanje, bez obzira na to da li je u pitanju fudbal ili nešto drugo. To pokušavam da objasnim mladim igračima.

Promocija ŽivkovićaAndrija Živković, jedan od bisera omladinske škole Partizana iz generacije ‚96, potpisao je juče profesionalni ugovor s Partizanom.- Ostvario sam svoj san, ali znam da je preda mnom još mnogo truda i napora. Juče sam, prvi put kao prvotimac, odradio i trening s novim saigračima - kaže Živković.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track