TAKTIKA: Karadžić kupuje vreme zbog Lakovića
Foto: Dado Djilas

Šta se krije iza ostavke predsednika FSS

TAKTIKA: Karadžić kupuje vreme zbog Lakovića

Fudbal -
Odlazeći predsednik namerava da sačuva svoj uticaj na rad budućeg rukovodstva FSS i lobira u korist svog generalnog sekretara

Provaljen je.Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić, prema saznanjima Kurira, namerava to da ostane duže nego što je obećao u svom otvorenom pismu. Cilj ostavke sa odloženim dejstvom je kupovina vremena kako bi se sproveo u delo skriveni plan.Otišao zbog HrvataPrva i najvažnija stavka u Karadžićevom odloženom odlasku je smirivanje navijača, jer su postojale ozbiljne pretnje da će meč s Hrvatskom na stadionu Crvene zvezde biti obeležen incidentima zbog njegovog ignorisanja zahteva grupe superligaša da se povuče s funkcije. Kratkoročno posmatrano, saopštenje će smiriti strasti na tribinama, ali na duže staze, iza kulisa, traje Karadžićeva borba da obezbedi svoj uticaj na buduće rukovođenje Fudbalskim savezom Srbije. Kako Kurir saznaje, Karadžić želi da prepusti svoju poziciju aktuelnom generalnom sekretaru Saveza Zoranu Lakoviću, koji je u prvom momentu odbio ponudu.Naredni razgovori s Lakovićem trebalo bi da obezbede njegov pristanak jer se očekuje da će se u njih uključiti i ljudi iz rukovodstva UEFA. Nije tajna da u Nionu imaju lepo mišljenje o mladom funkcioneru i da bi voleli da ga vide na mestu koje učestvuje u kreiranju politike Saveza.Svi protiv ToletaŽelje UEFA, ipak, nisu u skladu s mišljenjem klubova, posebno Crvene zvezde. Zasad ne postoji kandidat iza kog bi stala cela Srbija, ali se odranije zna da bi veliku podršku uživali Dragan Džajić, Branko Radujko, Zvezdan Terzić, pa čak i bivši selektor Radomir Antić, oko kojeg se u jednom trenutku ujedinila cela zemlja.

Zvezda će imati kandidataIz Crvene zvezde još nije poslat zvanični stav povodom Karadžićeve ostavke, ali najavljuju da će imati svog kandidata kad za to dođe trenutak.- Videli smo šta je Tomislav Karadžić izjavio. U ovom trenutku Crvena zvezda nema komentar, ali će se na sledećem sastanku Upravnog odbora govoriti o novonastaloj situaciji i sigurno ćemo zauzeti stav. Zvezda će sigurno imati kandidata, ali o imenima ne bih sada - izjavio je portparol crveno-belih Marko Nikolovski.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track