FSS: Stadion Voždovca je za normalne

Dobili dozvolu

FSS: Stadion Voždovca je za normalne

Fudbal -
Da je naša publika normalna, tamo bi mogle da se igraju sve utakmice, ali ovako je pitanje kolika bi šteta bila načinjena, rekao je komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov

Fudbalski klub Voždovac dostavio je svu potrebnu dokumentaciju, nakon čega su se predstavnici Komisije za bezbednost FSS i lično uverili u ispravnost ovog stadiona, kapaciteta 5.200 mesta.

Dakle, utakmica četvrtog kola Superlige između Voždovca i Jagodine (subota, 19 časova) dobila je "zeleno svetlo" za odigravanje na novom, modernom objektu.

"Pogledali smo stadion i on u načelu ispunjava uslove. Ostale su još neke organizacione sitnice da se završe, ali smatramo da bi u subotu trebalo pozitivno pristupiti utakmici Voždovac - Jagodina, koja se igra u večernjem terminu i mogla bi da predstavlja lep sportski događaj", rekao je komesar za bezbednost FSS Milivoje Mirkov.

On je, međutim, istakao da utakmice visokog rizika neće moći da se igraju na stadionu u Zaplanjskoj ulici.

"Da je naša publika normalna, tamo bi mogle da se igraju sve utakmice, ali ovako je pitanje kolika bi šteta bila načinjena. Što se tiče bezbednosti, to je izvodljivo, ali ponavljam, postoji mogućnost da navijači naprave veliku štetu i onda je bolje ne rizikovati", smatra Mirkov.

Voždovac i Rad će utakmice visokog rizika igrati na stadionu Obilića.

http://www.youtube.com/watch?v=NVJEOZ5PMn8

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track