Pobede Hamburga, Šalkea, Hanovera i Menhengladbaha

Bundesliga

Pobede Hamburga, Šalkea, Hanovera i Menhengladbaha

Fudbal -
Braunšvajg je i dalje poslednji bez bodova

Fudbaleri Hamburga pobedili su na svom terenu Braunšvajg sa 4:1, u utakmici četvrtog kola Bundes lige i zabeležili prvu prvenstvenu pobedu u sezoni. Hamburg je do poluvremena vodio sa 2:0 golovima Rafaela Van der Varta u šestom i Žaka Zue u 16. minutu, a u drugom poluvremenu dvostruki strelac bio je Hakan Čalhanoglu, u 79. i 90. minutu. To je prva pobeda Hamburga u prvenstvu ove sezone, i sa četiri boda zauzima 12. mesto, dok je Braunšvajg poslednji bez bodova.

Fudbaleri Hanovera pobedili su na svom terenu Majnc sa 4:1 i popeli se na četvrto mesto na tabeli. Golove za domaće postigli su Mame Dijuf u 30. minutu, Artur Sobeh u 36, Didije Konan u 79. i Edgar Prib dva minuta kasnije. Jedini gol za Majnc i to vodeći na utakmici, postigao je Nikolaj Miler u 11. minutu. Hanover i Majnc na četvrtom i petom mestu imaju po devet bodova.

Borusija iz Menhengladbaha pobedila je na svom terenu Verder iz Bremena sa 4:1 i posle druge prvenstvene pobede zauzima sedmo mesto na tabeli sa šest bodova. Isti broj bodova ima i Verder, ali je deveti na tabeli. Sve golove na utakmici postigli su fudbaleri iz Menhengladbaha. Domaći su poveli preko Huana Aranga u 35. minutu, Rafael je postigao drugi gol u 52, a strelci su bili još i Maks Kruze u 73. i Patrik Herman u 84. minutu. Gol za Verder postigao je Havard Nordveit, koji je u 68. minutu zatresao mrežu svog golmana.

Volfsburg je na svom terenu pobedio Hertu sa 2:0, dok je Augzburg u gostima pobedio Nirnberg sa 1:0.

Fudbaleri Šalkea pobedili su u Gelzenkirhenu gostujući Bajer iz Leverkuzena sa 2:0. Ekipi iz Gelzenkirhena, koja je katastrofalno počela sezonu, to je prvi trijumf u nacionalnom šampionatu.

Fudbaleri Šalkea do vođstva su došli u 30. minutu preko Marka Hegera, a konačan rezultat postavio je DŽeferson Farfan iz penala u 80. minutu.

Sutra igraju Štutgart - Hofenhajm i Ajntraht Frankfurt - Borusija Dortmund.

Rezultati i strelci u četvrtom kolu:

Borusija Menhengladbah - Verder 4:1

(Arango 36, Rafael 53, Kruze 74, Herman 85 - Nortvajt 70. autogol)Hamburg - Ajntraht Braunšvajg 4:0

(Van der Vart 7, Daogari 17, Kalhanoglu 80, 90)Hanover - Majnc 4:1

(Dijuf 31, Sobjeh 37, Ja 80, Prib 83 - Miler 12)Nirnberg - Augsburg 0:1

(Fogt 84)Volfsburg - Herta 2:0

(Olić 43, Dijego 45. penal)Od 18.30 igraju

Šalke - Bajer Leverkuzen 2:0

(Heger 30, Farfan 80. penal)

Sutra:

Štutgart -Hofenhajm

Ajntraht Frankfurt - Borusija Dortmund

Ranije odigrano:

Frajburg - Bajern 1:1

TABELA: Bajern 10, Dortmund 9, Leverkuzen 9, Hanover 9, Majnc 9, Herta 7, Menhengladbah 6, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track