OZIL: Venger je prvoklasan trener, zato sam izabrao Arsenal!
Foto: Arsenal

Želi da napreduje

OZIL: Venger je prvoklasan trener, zato sam izabrao Arsenal!

Fudbal -
U prošlosti su mnogi igrači napredovali radeći sa njim i zbog toga sam se odlučio za Arsenal - rekao je Venger

BEOGRAD - Novi fudbaler Arsenala Mesut Ozil rekao je danas da je iz Real Madrida prešao u londonski klub jer je želeo da radi sa trenerom Arsenom Vengerom i dodao da će pokušati da pomogne klubu da osvoji trofeje.

Ozil je u ponedeljak, poslednjeg dana prelaznog roka za 40 miliona funti prešao iz Reala u Arsenal. On je odlučio da ode sa Santjago Bernabeua dan nakon što je saopšteno da će napadač Totenhema Geret Bejl za rekordan transfer od 100 miliona evra preći u Real.

"Izabrao sam Arsenal jer je to jedan od najboljih klubova u Engleskoj. Venger je prvoklasan trener - to je pokazao prethodnih godina. U prošlosti su mnogi igrači napredovali radeći sa njim i zbog toga sam se odlučio za Arsenal. Želim da napredujem i radujem se Arsenalovom stilu igre", rekao je Ozil za klupski sajt.

Arsenal nije osvojio trofej osam godina, a nemački reprezentativac rekao je da želi da pomogne klubu.

"Najvažnije je da trener veruje u mene. Želim da pokažem šta umem i da se zabavljam na terenu. Mislim da svojim nastupima mogu da pomognem. Razgovarao sam sa Vengerom, rekao mi je šta misli o meni i šta očekuje", rekao je on.

"Arsenal je poznat po snažnoj igri i taktici, ali i želji da igra napadački fudbal. Mislim da ću se savršeno uklopiti i zbog toga sam odlučio da potpišem ugovor. Poslednjih godina klub nije bio toliko uspešan, ali želimo to da promenimo. Želimo da osvajamo trofeje i mislim da se navijači tome raduju", dodao je Ozil.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track