SLETELI: Fudbaleri Srbije stigli u Kardif

Pripreme za Vels

SLETELI: Fudbaleri Srbije stigli u Kardif

Fudbal -
Izabranici Siniše Mihajlovića, ističu da imaju motiv iako je šansa za plasman na Mundijal izgubljena

Fudbaleri Srbije sleteli su u Kardif gde će u utorak od 20 sati po srednjo-evropskom vremenu u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. odmeriti snage sa Velsom.

Utisak je međutim da svi još uvek misle o remiju sa Hrvatskom (1:1) u petak na Marakani "Šteta je što nismo uspeli da pobedimo reprezentaciju Hrvatske. U prvom poluvremenu bili smo bolji tim. Nažalost, kroz čitave kvalifikacije teže postižemo golove. Iskreno sam se nadao da će nam se sve vratiti na utakmici protiv Hrvatske u Beogradu, ali treba držati glavu gore i u ovoj situaciji. Aplauzi posle utakmice u Beogradu su nešto se retko viđai mnogo nam znače. I Velsu treba pristupiti kao da je Hrvatska. Poreban nam je svaki minut da se uigravamo. I svako okupljanje je važno", smatra Ivan Radovanović, koji je u petak bio na klupi.Selektor Mihajlović na Ostrvu, što zbog suspenzija što zbog povreda, neće moći da računa na Nemanju Matića, Zorana Tošića, Aleksandra Mitrovića, Miralema Sulejmanija, Nevena Subotića

"Raspoloženje je dobro jer smo pokazali da ima nade za bolje sutra. Kvalitet je tu, treba samo verovati u ovaj tim. U Kardifu počinju pripreme za sledeće kvalifikacije. Idemo na pobedu iako ima dosta povređenih igrača. Međutim, svi koji su došli u Vels su maksimalno motivisani. Utakmica protiv Hrvatske zaista je donela ohrabrenje. Po prikazanom na terenu trebalo je da pobedimo. Publika je to primetila i nagradila. Imamo više samopouzdanja jer smo dosta dobrog pokazali. U Velsu treba da nastavimo u istom stilu", smatra Filip Đorđević koji bi mogao da bude rešenje za sam špic.Nenad Tomović čeka svoju šansu."Dobro smo se predstavili u petak, nedostajao je samo gol za pobedu i ukupan utisak. Hrvati su, evidentno, došli pod bod u Beograd. I u ostalim mečevima imali su dovoljno takmičarskog iskustva da dođu do rezultata i kad ne blistaju. Mi smo svakako na putu kojim treba da idemo i kome da težimo u budućnosti. Hrabri činjenica da i protiv jakih ekipa pokazujemo napredak. Tako je bilo i protiv Kolumbije i u utakmici protiv Hrvatske. A o motivu izlišno je pričati. Dugo igramo fudbal i znamo šta znači dres, i igranje za reprezentaciju, svakako ima motiva da se odigra do kraja kvalifikacija kako treba", kaže Tomović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track