SKANDAL U HRVATSKOJ: Sudija zbog transparenta na ćirilici prekinuo utakmicu
Foto: Fejsbuk

Samo su pozdravili drugara

SKANDAL U HRVATSKOJ: Sudija zbog transparenta na ćirilici prekinuo utakmicu

Fudbal -
Sporni natpis nije sadržavao nikakvu uvredljivu poruku, ali gosti nisu hteli da nastave meč

ZAGREB - Fudbalski meč između ekipa Petrova Gora i Krnjak prekinut je u 53. minutu zbog transparenta ispisanog na ćirilici!

Glavni sudija meča Damir Brcković, pri vođstvu Petrove Gore 5:0, prekinuo je meč u trenutku kada su domaći navijači okačili ćirični transparent kojim su pozdravili svog prijatelja.

Sudija je zatražio da se sporni transparent odmah skine, što je i učinjeno, ali gosti nisu hteli da nastave meč.

Ovaj slučaj je odmah dobio i nacionalnu pozadinu pošto je većina igrača iz Petrove Gore srpske nacionalnosti, dok su igrači iz Krnjaka hrvatske nacionalnosti.

Na transparentu je napisano: "Zelena 9-ka u ovaj grad vratiće se kad-tad." Reč je o poruci koja je upućena Nikoli Šimuliji, igraču Petrove Gore koji se uskoro ženi i odlazi iz kluba, a samim tim zatvara i kafić koji je držao u Vojniću.

"Ženim se i odlazim malo u Nemačku, malo u Australiju, biće me svuda po malo. Ovime su drugari želeli da se oproste od mene i kafića koji zatvaram. Nema tu nacionalizma, i nije ga u Vojniću nikada ni bilo", rekao je je Šimulija.

Da ceo slučaj dobije i komičnu stranu pokazuje činjenica da gosti, čiji klub većinom čine Hrvati, dolaze iz mesta gde je na vlasti srpska stranka SDSS, dok sa druge strane u vojnićkom klubu igraju uglavnom Srbi, a na vlasti u mestu je HDZ.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track