PREKID MEČA ZBOG ĆIRILICE: Transparent su držali i Hrvati!
Foto: Dragan Kadić

Čovek zbog kog je prekinuta utakmica

PREKID MEČA ZBOG ĆIRILICE: Transparent su držali i Hrvati!

Fudbal -
Navijači nisu hteli nikog da provociraju, već da mi zahvale, kaže za Kurir fudbaler Petrove gore Nikola Šimulija

Zanima ga samo sport.Nikola Šimulija, fudbaler Petrove gore, kaže za Kurir da mu je žao što je prekid utakmice između nižerazrednih klubova Petrove Gore i Krnjaka dobio političku konotaciju i podigao tenziju između Srba i Hrvata na Baniji i Kordunu umesto da je smanji. Ovaj napadač tvrdi da su gosti iskoristili činjenicu što je transparent napisan na ćirilici kako bi se spasli rezultatske katastrofe.- Sve je to jedna obična glupost! Pa taj transparent na kojem piše „Zelena devetka vratiće se u ovaj grad kad-tad“ držali su i Hrvati i Srbi. Nisu bilo koga provocirali. Problem je izgleda bio što je napisan na ćirilici. Momci nisu hteli nikog da provociraju, već da mi zahvale - rekao je Nikola Šimulija za Kurir i dodao:- Taj meč nije ni trebalo da igram jer imam napuklo rebro. Ipak, drugari su me nagovorili da budem na klupi. Naš trener legenda Stjepan Benić, inače Hrvat, znao je da mi spremaju iznenađenje, ali nije hteo da mi otkrije. Kad sam u 55. minutu ušao u igru, kod rezultata 5:0 za nas, oni su podigli transparent. I tad je nastalo ludilo!Nikola Šimulija kaže da je bio iznenađen što su se gosti iz Krnjaka povukli s terena.- Iskoristili su situaciju u vezi ćirilice u Vukovaru da bi izbegli rezultatsku katastrofu. Da nisu pobegli, primili bi 12 komada. Transparent smo odmah sklonili, sudija je bio da se nastavi utakmica, ali Hrvati nisu hteli. Došla je i policija, uradila zapisnik i rekla da je sve u redu i da se igra nastavi. Nažalost, sad će utakmica biti registrovana 3:0 službenim rezultatom, a mi nećemo moći da popravimo gol-razliku.

Bezazleni transparent... Navijači Petrove gore
Bezazleni transparent... Navijači Petrove gore

Ponosni na himnuFudbalski klub Petrova gora osnovan je 1946. godine i je jedini na Kordunu koji ima sve kategorije i za koji igraju srpska deca. Obnovljen je 2006. godine posle povratka Srba u Hrvatsku.Kordun je uvek imao velike igrače poput Rajka Janjanina, Gorana Bunjevčevića, Bore i Zvezdana Cvetkovića, Milana Šašića... FK Petrova gora ima i himnu koja može da se vidi na Jutjubu i koju peva „Vokalno izbeglički sastav“, a ponosni su i na pesmu „Svemoćni“.

Ne ženim se!Nikola Šimulija otkriva da se još neće oženiti devojkom Jovanom, zbog koje napušta Kordun i odlazi u Nemačku:- Napisali su u Večernjaku da se ženim, što nije istina. Zovu me ljudi, pitaju kad će venčanje. (smeh) Volim Jovanu i ona je razlog što idem u Nemačku. Tamo ću raditi, možda i igrati fudbal, ali svoj Vojnić neću zaboraviti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track