Napoli lider, Milan do boda u 97. minutu

Serija A

Napoli lider, Milan do boda u 97. minutu

Fudbal -
Napoli savladao Atalantu sa 2:0, a Milan u nadoknadio došao do boda protiv Torina

Fudbaleri Napolija ostvarili su treći uzastopni trijumf, pobedivši kod kuće ekipu Atalante sa 2:0, čime su izbili na prvo mesto italijanske Serije A.

Napoli je do pobede došao teže nego što se očekivalo, a za tri boda Napolitanaca pobrinula su se letnja pojačanja iz Reala iz Madrida, Gonzalo Iguain i Hose Marija Kaljehon. Čini se da je ključni trenutak u meču bio uvođenje Mareka Hamšika u 66. minutu, koji je ušao umesto Gorana Pandeva. Ulazak Hamšeka odmah je doneo prevagu Napolija na terenu. Hamšek je bio asistent kod prvog gola, koji je u 71. minutu postigao Iguain. Prednost domaćih udvostručio je Kaljehon u 81. minutu.

Atalanta je od 74. minuta igrala sa igračem manjem, pošto je posle drugog žutog kartona isključen Luka Ćigarini zbog starta nad Kaljehonom.

U drugoj utakmici koja je večeras odigrana, Milan je u dramatičnom meču uspeo da osvoji bod protiv Torina. Ekipa Torina vodila je sa 2:0 do 87. minuta, da bi na 2:1 smanjio Sali Muntari u 87. minutu. Za neverovatan preokret pobrinuo se sudija koji je produžio meč dovoljno dugo da u 97. minutu Milan dobije penal.

Siguran sa bele tačke bio je italijanski reprezentativac Mario Baloteli.

Napoli je iskoristio remi između Intera i Juventusa, koji su ranije večeras odigrali 1:1 u Milanu, i sa maksimalnim učinkom iz tri kola zauzeo vodeće mesto na tabeli. Šansu da se izjednači po broju bodova imaće sutra Fjorentina koja čeka Kaljari, kao i Roma koja u ponedeljak gostuje Parmi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track