I GLAVONJE PLAČU: Mamić upao u svlačionicu Dinama i izvređao igrače posle poraza od Hajduka

Rezigniran

I GLAVONJE PLAČU: Mamić upao u svlačionicu Dinama i izvređao igrače posle poraza od Hajduka

Fudbal -
Igrači moraju da skupe glavu, načekaće se kad će me videti u svlačionici, nema više nikakvih sastanaka, nema nikakve motivacije. Od sada su prepušteni sebi i treneru, ne mogu da računaju na moju pomoć, rekao prvi čovek Dinama

ZAGREB - Prvi put od 2009. godine fudbaleri Dinama poraženi su u Splitu od Hajduka (0:2). Iako desetostruko jeftiniji tim i sa velikim finansijskim problemima, Splićani su očitali fudbalsku bukvicu "modrima", a to je razbesnelo izvršnog potpredsednika Zdravka Mamića koji je posle meča upao u svlačionicu i pošteno izvređao svoje skupocene zvezde.

"Moji igrači pokazali su kako se ne radi posao, kako se bojkotuje klub. To je toliko nepoštenja, bahatosti, oholosti. Nisam razočaran, nikada mirnije nisam primio poraz, pobedilo je poštenje, pobedio je sport. Mi smo u dugom nizu, izgubili smo Ligu šampiona i prihod od 15 miliona evra, nismo realizovali transfer Halilovića, a klub je već bio potpisao ugovor. Sada ovaj poraz, to pokazuje da imamo problema s poštenjem prema klubu, prema svom poslu", vrištao je Zdravko Mamić posle derbija na "Poljudu".

Prvi čovek Dinama osuo je žestoku paljbu po igračima.

"Pre dva dana isplatio sam igračima 1,7 miliona evra, želeo sam da im pokažem pre Hajduka i Evropske lige da je klub stabilan, da želi da drži ritam plaćanja. Odnosno, taj ritam sam ubrzao, to im je isplaćeno na ime rata koje dolaze na naplatu 15. septembra. Ne znam na šta bih se uhvatio, uvek imam nekog džokera u rukavu, sve mislim da mi se ovo ne događa", dodaje Mamić.

Mamić je najavio da ga igrači neće skoro ponovo videti.

"Takav bahati, arogantni odnos prema poslu da je to strašno. A kad bih vam još rekao šta sam im obećao za proleće u Evropi svi zajedno biste povraćali. Bolje da ne govorim, da ne zabavljam javnost. Igrači moraju da skupe glavu, načekaće se kad će me videti u svlačionici, nema više nikakvih sastanaka, nema nikakve motivacije. Od sada su prepušteni sebi i treneru, ne mogu da računaju na moju pomoć i sami se moraju izvući iz ove situacije. Za Dinamo nema problema, mi smo i dalje prvi, najbolji smo klub, ali to nije ono što me zadovoljava", završio je Mamić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track